обновена 1:44 PM EEST, Apr 14, 2021

Екоинспекцията организира отново конкурс "Еко Коледа"

46007306 2200511340268954 7664599650606776320 o

Традиционният конкурс „ЕКО КОЛЕДА“, който се организира от РИОСВ за седма година, има за цел да провокира творческите умения на учениците и малчуганите от детските градини и средните училища от Шуменска и Търговищка област.
     

Децата ще имат възможността да се включат екипно в изработването на коледна украса за най-малките от детските градини, за коледни и новогодишни картички в категорията при по-големите от 1-ви  до 7-ми клас и при най-големите от 8 до 12 клас в написването на стихотворение на екологична тематика. Творбите от първите две категории трябва да бъдат изработени от еко продукти или отпадъчни материали и няма да се допуска индивидуално участие.
      

От 11 до 29 ноември авторските произведения трябва да се представят в екоинспекцията на адрес – ул. „Съединение“ № 71, ет. 3, и да са придружени от заявление за участие. За участие в категорията при най-големите за написване на стихотворение, участниците могат да изпращат авторските си работи по електронна поща на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Партньори в инициативата са „Булекопак“ АД, „Рекобат“ АД и „Грийнтех - България“ АД.   Eкспертно жури ще оценява участниците, а резултатите ще бъдат обявени на 6 декември на електронните страници на РИОСВ – Шумен и „Булекопак“ АД и във фейсбук.
     

Предвидени са по три награди за първо, второ и трето място в трите категории и много изненади за участниците. Награждаването ще се проведе в информационния център на 11 декември.