charovna2017

обновена 5:08 AM EEST, May 24, 2020

„Златна роза” за балет "Вега"

pb166541 1

Балет „Вега” се представи блестящо на SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2019 и се завърна в Търговище с голямата награда „Златна роза” и още 8 купи, за всеки от танците, с който участва.

Конкурсът се организира за пета поредна година от Сдружение 'Изкуството на танца"- София. Проведе се в столичната Арена Армеец -Тренировъчна зала.

Балет „Вега” участва в петото издание на открития танцов фестивал с осем хореографии в различни жанрове и възрастови групи и всяка от тях бе отличена. Журито оценяваше всеки от танците самостоятелно, без да дублира награди. Във всяка от категориите, където „Вега” участваше с по два танца, спечели две от трите възможни отличия.
При характерните танци, над 12 години, „Вега спечели Първа награда с „Индийски танц” и трета награда с „Египетска приказка”.
В раздел Модерни танци, формации до 12 години, „Вега” показа ниво в добра конкуренция със състави от София и Велико Търново. Журито отново отличи и двете хореографии на състава. Танцът „Заешки истории” бе класиран на първо място, а „Веселите клоуни” на второ.

pb187270 700

В раздел Модерни танци, формации над 12 години, танцът „Пирати” на Балет „Вега”, впечатли жури и публика с хореография и синхрон и съставът заслужено се окичи със златото. „Африканска симфония” получи трета награда в същата категория.
В раздел „Танцово шоу”, при формациите до 12 години, „Вега” участва с танца „Брилянтин”, на който отново заслужено грабна първото място.
По-големите завоюваха златото с атрактивните хореография и изпълнение на танца „Хей, Пачуко”.
В края на вечерта, на тържествената церемония по награждаването стана ясно, че голямата специална награда "Златна роза", изработена от бижутерско ателие "Yotsenik" – ювелирна изработка, се присъжда на балет "Вега", към Младежки дом-Търговище с гл. худ. ръководител Марианна Савова и пом. ръководител Милена Иванова. Това беше изключително признание за категоричното успешно представяне на търговищките деца на форум от този ранг и за цялостната творческа работа на състава. То донесе безкрайно удовлетворение и силен емоционален заряд след 13 часовия танцов маратон.

ЦМДИ Търговище