обновена 5:26 AM EEST, Jun 20, 2021

Младежкият дом обяви темата на конкурса „Cлoвo и бaгpa“

sgr mldom1117

Младежки дом-Търговище обявява старт на ХХI-ти общински конкурс за творчество „Слово и багра“ за есе, разказ, съчинение на тема „Ако бях на твое място, щях да…“.

Конкурсът цели да стимулира творческото мислене на младите хора, да бъде форум за изява на млади творци, както и да открива нови таланти.

Право на участие имат всички ученици от VII до XII клас. Оценяването ще бъде извършено в 2 възрастови групи: първа възрастова група – VII - IX клас; втора възрастова група – X - XII клас.

Литературните творби трябва да бъдат до 3 печатни страници. Творбата да е авторска, да е лична интерпретация по зададената тема, да е носител на личностните послания на автора.

Литературните творби ще се оценяват от компетентно жури, което ще оцени качеството и оригиналността на текста и стила на творбата. Отличените участници в конкурса ще получат грамоти и предметни награди. Заключителният етап на конкурса „Слово и багра” и награждаването ще се състоят в началото на месец март.

Решихме нашата тема тази година отново да е игра на въображението … или задача. Не се плаши, не такава задача… Задача, като повечето в математиката, към която може да се подходи различно, но обратно на тези в точната наука - има не един, а много отговори. Искаме ти да намериш своя!

                               *Можеш да избереш личност, важна за теб, за твоя град, семейство или общност и да си представиш какво би случил, ако имаш нейните суперсили. Нещо значимо за света или значимо само теб…

                               *Можеш да си избереш цел, да имаш крайния резултат на нашата нематематическа задача … и да помислиш кой може да ти помогне да свършиш цялата работа – физическа или мисловна, с чии ресурси искаш да разполагаш,

за да бъдеш щастлив ти лично в края на уравнението…

Интересно ще ни е да видим кой е авторитет за теб, на кого вярваш и кого харесваш, да прочетем за твоите емоции, цели и мечти!

Изпращайте творбите на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

тел.: 0601/6-57-19;  6-51-74; 6-52-14

Краен срок: 24 февруари 2020г.

Всеки участник да напише в края на творбата трите си имена, училище, клас и телефон за връзка!