обновена 5:37 AM EEST, Jun 15, 2021

Премиера в театъра

SVE 3510

Макар и все още в извънредна епидемична обстановка, време е да се завърнем към социалния живот с най – новото заглавие в репертоара на Драматичен театър-Търговище.

„Животът, макар и кратък“ от Станислав Стратиев е абсурдистка комедия, която проследява решението на архитект Стилиянов, кариерист на средна възраст, да отстоява за първи път принципите си и серията от сблъсъци с нелепи персонажи , които среща по пътя си към целта.

             

В ролята на архитекта със събудена гражданска съвест влиза един от ветераните в театралното изкуство -  Тeодор Елмазов, известен на публиката и с телевизионните си изяви в  „Клуб НЛО“, „Седем часа разлика“ и "Музика, музика" по БНТ2. Негови антагонисти на сцената ще са Ивана Стоянова и Йордан Любомиров, както и обичаният от публиката в Търговище Любомир Фърков, който влиза в поредното си емблематично превъплъщение.

В постановката младият, но вече с опит режисьор Денислав Янев ни разкрива поредната житейска истина за цената на материалния комфорт и отстояването на позиции, въпреки обстоятелствата. Този път ще търсим отговори на въпросите: Защо постоянно недоволстваме, а нищо не предприемаме? Балканска орисия или липса на лична инициатива е източникът на националните ни недостатъци? Готови ли сме да помогнем на човек в нужда?

Заповядайте на 3 юли 2020 г. от 19.00 часа в Драматичен театър – Търговище !

Заедно чрез театъра да преоткрием човешките добродетели!

Екип:

„Животът, макар и кратък“

От Станислав Стратиев

Постановка: Денислав Янев

Сценография и костюми: Никол Трендафилова

Сценичен бой: Камен Иванов

Участват: Теодор Елмазов, Любомир Фърков, Ивана Стоянова, Йордан Любомиров

Информация на ДТ Търговище

Новината е тагната с: драматичен театър пиеса премиера