обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

В театъра започнаха репетициите на нова пиеса

dt 0321

Световноизвестната пиеса на Дейвид Мамет не е поставяна на професионална сцена в България от 30 години

На 1 март започнаха репетициите на най - новото заглавие в репертоара на театъра - "Сексуални перверзии в Чикаго". Авторът на пиесата е живият класик на американската драматургия и носител на награда "Пулицър" Дейвид Мамет. Скандалната драматургия е имала премиера на професионална сцена в България последно на сцената на театър "Зад Канала" през далечната 1991г.

В пиесата, композирана като динамичен кино разказ, на фокус е поставен интимният живот на четирима души в Чикаго. Бърни и Дани са приятели и колеги, като първият играе ролята на духовен и сексуален ментор на по - младия. Животът им преминава в офиса, свалки в бара и разговори за жени. Всичко това се преобръща, когато Дан случайно среща  Дебора, току- що завършила художничка. Между младите пламва искрена любов, което поражда завист в Джоан, самотната по - възрастна съквартирантка на Дебора, и Бърни, чийто житейски съвети изведнъж се оказват ненужни. Може ли обаче да се съхрани и оцелее искрената любов между двама души в свят на бързи свалки и консуматорско пренасищане ? 

Режисьорът Денислав Янев продължава линията си на вглеждане в тъмните кътчета на човешките взаимоотношения, като този път под ироничния му поглед попада темата за спортния секс и страхът от обвързване. 

В ролята на самохвалещия се женкар Бърни ще видим популярния от екрана и сцената актьор Васил Драганов, строгата и непристъпна Джоан ще е Грета Неделчева, а в ролите на младите и вярващи все още в любовта Дан и Дебора ще видим Явор Гаджев и Лора Недялкова. Сценограф е Галина Абаджимаринова, а музиката на живо ще е в изпълнение на барабаниста Валери Господинов - Зъба.

Очаквайте премиерата на "Сексуални перверзии в Чикаго" на голяма сцена на Драматичен театър - Търговище през април.