обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Над 80 участници в "Еко фантазии"

ml dom 0121

Близо 70 индивидуални и 16 колективни участници се включиха в тазгодишния конкурс "Еко-фантазии", организиран от Младежки дом-Търговище.

В деветото издание на еко-съревнованието, посветено на Седмицата на Земята, участваха деца и младежи от I ОУ „Христо Ботев”, III ОУ „П.Р.Славейков”, I СУ „Св. Седмочисленици”, от Център за специална образователна подкрепа, от Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-Обединен детски комплекс - Търговище и Детска градина "Слънце". Имаше също участници от читалището в Кралево, от гр.Омуртаг и от гр.Русе. Получените творби са създадени с много въображение, майсторство, сръчност, и мисъл за опазването на природата, поясняват Младежкия дом.


Кoнĸypcът „Eĸo-фaнтaзии” пpoвoĸиpa подрастващите дa cъздaвaт интepecни твopби и пpoeĸти oт нeнyжни вeщи и мaтepиaли. Тази година творбите им са оценявани от жypи в cъcтaв: Галина Абаджимаринова – сценограф в Драматичен театър-Търговище, Славка Георгиева – преподавател по приложни изкуства, ръководител на Клуб „Батик” и Дилянa Cтoйчeвa – глaвeн cпeциaлиcт в Mлaдeжĸи дoм – Tъpгoвищe.


Предстои публикуването на видео, включващо всички творби, участвали в надпреварата. Поради наложените ограничения за провеждането на събития на закрито, свързани с епидемиологичната обстановка, през тази година официално награждаване няма да има. Наградите могат да бъдат получени в Младежкия дом, информират организаторите.