обновена 12:19 PM EEST, May 17, 2024

Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и Плевенската филхармония представят "Световното кино в музика" и в Търговище

 IMG 0638

Концертът "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенска филхармония, ще бъде представен в Търговище на 16-ти октомври, от 19 часа.

След огромния успех на програмата "Да послушаме кино", включваща едни от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България и беше отличена с приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, проектът продължава с музика от световното кино. Включва избрани филмови теми от обичани знакови филми, в изцяло нов аранжимент за оркестър, джаз бенд и солисти. Аранжиментите и за този проект са дело на маестро Христо Йоцов.

Концерт-спектакълът "Световното кино в музиката" представя музикална програма от филмовите ленти - "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", "Приятели", филмите на Чарли Чаплин ("Модерни времена"), музиката на Джон Уилямс от "Междузвездни войни", "Хари Потър" и много други.

На сцената на Драматичния театър в Търговище освен оркестърът на Плевенска филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Васил Петров,
ще бъдат и едни от най-добрите джаз музиканти в България: Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Михаил Йосифов - тромпет.

Събитието включва и мултимедия на огромен кино екран над концертния подиум, подготвена от Васил Къркеланов в синхрон с програмата, с което музиката още по-силно се вплита с филмовото изкуство.

hkazasqn 0923