обновена 10:32 AM EEST, Aug 5, 2021

Вълшебната завеса получи признанието на Културното министерство

logo_v_zavesa22Драматичните театри, селектирани за участие в Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса" в Търговище, ще получат допълнителен финансов стимул от страна на Министерството на културата. Това е записано в новата методика за финансиране на сценичните изкуства, огласена преди броени дни.

С успех се увенчаха мобилизираните съвместни усилия на търговищкия депутат Лили Боянова и ръководството на театъра. Те проведоха редица срещи, на които упорито настояваха „Вълшебната завеса" да получи заслуженото признание на единствен фестивал, представящ най-добрите драматични спектакли за деца. В тази кауза активно съпричастие демонстрира и местната общественост в лицето на медиите, които също застанаха в защита на правото на фестивала да заеме достойно място на театралната карта на България и Европа със своя международен характер и утвърден авторитет.

Решението на Министерството на културата ще бъде допълнителен стимул за драматичните театри да създават детски постановки и да се състезават за правото на участие в търговищкия фестивал. На Търговище фестивалът носи авторитета на българска столица на театралното творчество за деца.