обновена 1:07 PM EEST, Jul 9, 2020

Неда Антонова: Животът ще победи злото!

83503322 2997457610284668 1667258007399956480 o

От днес стартираме рубриката „Лицата на Търговище срещу COVID-19”.

В нея ще включим популярни личности – наши съграждани, които да ни окуражат в тази трудна ситуация. Първа в новата рубрика е почетният гражданин на Търговище писателката и общественичка НЕДА АНТОНОВА.

Уважаеми съграждани! Приятели и съседи! Братя и сестри!

Живеем в  тревожно време! Животът, който така обичаме, се промени! Злото ни връхлетя и пред него всички сме равни: млади и стари, учени и необразовани, бедни и богати, мечтатели и  реалисти! Голямо е изпитанието ни, но сме длъжни да го понесем в името на бъдещето!

Да се смирим пред необходимостта, наложена ни от обстоятелствата! Да спазваме правилата на задължителната социална изолация и хигиената и да дадем възможност на медиците, които вървят с лице срещу опасността, да свършат своята професионална работа, и да ни защитят.

Да останем в домовете си – сред хората и нещата, които обичаме! Да спазваме всички предписани правила и така да запазим собствения си живот и живота на близките си!

Мили хора! Животът е най-висшето и ценно благо, дадено на човека! Нека не го жертваме лекомислено и  глупаво! Нека го запазим за дните, които идват и през които ще бъдем здрави и щастливи!

Моля ви, заради вас самите и заради онези, които ви обичат,  повярвайте на медиците и изпълнявайте техните изисквания!

Животът ще победи злото! Защото животът това сме ние, нашите деца и внуци, децата, които утре ще се родят! В името на този живот и на бъдещето – нека бъдем  стриктни и  отговорни!

Прегръщам ви с цялата си обич, прегръщам скъпите ми ученици и вас прегръщам,драги мои връстници! Няма да се предадем! Няма да се предадем!

Ваша: Неда АНТОНОВА