обновена 11:23 AM EEST, Aug 5, 2021

Стела Антонова: След облаците – слънце!

DSCF1460s

В „Лицата на Търговище срещу COVID-19“ се включи и Стела Антонова – директор на Частна езикова школа „Скай“. Ето и нейното обръщение:

Настанаха трудни времена за целия свят! Всички хора на земята са притеснени за своето здраве, това на близките си, своята работа, бизнес, социални контакти.

Най-честият въпрос, който чувам е : „Защо стигнахме дотук?“ Най-разумният отговор, според мен е, че Земята ни дава знак да спрем, да помислим, да се смирим, да подредим по-разумно приоритетите си. Ако искаме да оцелеем и да излезем по-силни от трудната ситуация, трябва да станем нови хора, с ново мислене и нови цели. Да си зададем въпроса: „Как аз мога да съм полезен на хората? Какъв е моят принос за добруването на хората?“ Споделям мнението, че всеки човек е на тази Земя, защото от него има нужда.

И веднага отговарям- „Това, което мога да правя и се гордея с него, е да преподавам английски, да бъда учител и ментор! Това и правя!“

Обучението в СКАЙ поетапно преминава към онлайн дистанционна форма. Трудно е и за учителите, и за учениците и курсистите, и за родителите. Опознаваме една среда, която досега сме ползвали само за удоволствие и забавление. Категорична съм, че това не е нашата среда за работа, но принудени от обстоятелствата трябва да се примирим и да се стараем да направим най-доброто, което може в настоящия момент. Ако знаете колко е тъжно в СКАЙ сега – тъжни класни стаи, празни чинове, празни дъски. Липсват ни нашите малки и големи ученици, гласовете, усмивките им, шегите, по време на работа.

Как минава един мой ден във време на карантина?

Ставане в обичайното време, молитва за здраве и просперитет на България /с мои думи!/, свещичка на иконостаса у дома,  кафе и закуска, виртуални уроци с някои групи, възлагане на самостоятелна работа на други, проверка на домашни, ревюта, преводи и есета / в момента са 80 бр. на бюрото ми!/, физически упражнения, специално от моя мъж за мен, готвене,чистене и дезинфекция, грижи за цветята, обяд, учене от моя страна - включих се в безплатен онлайн курс на Харвард Юнивърсити, работа по предстоящите проекти на СКАЙ и търсене на нови възможности за развитие, гледане на мотивиращи видеа с цел повдигане на вибрациите на Кен Хонда и Доналд Уолш, четене на мотивиращи статии от Ани А. Атанасова – mumpreneursworld.com, вечеря, хубав филм, молитва, сън.

Как да се справим емоционално със социалната изолация, тревожните мисли за пари и оцеляване, тревогата за здравето?

С дисциплина, малко лишения,  смирение и обединение и вяра в Бога!

Полезни мисли, които трябва да припознаем:

  1. Пращат ни се само трудности, с които можем да се справим
  2. В новото време, след епидемията, трябва да влезем като нови хора
  3. Да мислим от позицията на изобилието - /Винаги е имало, има и ще има достатъчно!- Ани А. Атанасова/
  4. Да се научим да приемаме „подаръците“ в лоша опаковка –Кен Хонда
  5. Как аз мога да помогна в трудното време

Хубава новина преди да изпратя материала: Току-що получих сертификата си за Валдорф- Щайнер педагог, с право да основа Валдорфско училище! Щастлива съм!

Всички трябва да знаем, че ДОБРОТО Е ТРЪГНАЛО КЪМ НАС! Трябва да бъдем търпеливи да го дочакаме и готови да проектираме един нов и добър свят за нас и нашите деца!