обновена 10:20 AM EEST, Sep 20, 2020

София Маринкова: Няма вирус, по-заразен и опасен от песимизма!

91003290 553795461930953 5694009633761394688 n

Днес в „Лицата на Търговище срещу COVID-19” даваме думата на актрисата София Маринкова.

Ще се убедите колко мъдрост е събрана в думите на тази талантлива млада звезда от Търговище, която гледаме вечер на малкия екран в новия сериал "Ол инклузив"!

Животът е това, което се случва, докато правиш планове за бъдещето. Отдавна забравихме тези думи на Джон Ленън, всички сме станали толкова големи, колкото са амбициите ни. А те винаги са грандиозни и много лични. Аз стана повече от Ние.


Избрахме да слушаме други мъдреци, свикнахме да бъдем притеснени на дребно, затворени и егоцентрични и да наричаме това планове. А когато изоставаме от целите си, мислим, че животът ни е поставен на пауза. Това ни парализира. Никой няма време да чака после. Отложена пролет, безлюдни улици, празни сцени. И отново мислим за по-нататък, не спираме да се питаме кога пак ще е същото, докато се изолираме все повече в страха си.


Сега е сега, хора!


Днес, повече от всякога, е време да чувстваш и съпреживяваш. Плановете трябва да почакат. Животът ни изпраща предизвикателство. Човек е такъв, какъвто е в момента. Уплашен или търсещ надежда; самотен и стресиран или изпълнен с любов и грижа към близките. Въпрос на избор е, защото после няма да има после.
Използвайте всеки миг да кажете на близките си, че ги обичате. Помагайте на околните, слушайте ги, общувайте здравословно, но и не ги съдете, ако изпитват слабост.


Няма вирус, по-заразен и опасен от песимизма!