обновена 5:40 PM EEST, Jul 8, 2020

Нели Болярова: Нашата битка и нашата победа!

nb 2405171

Продължаваме с призивите на именити наши съгражданин в рубриката "Лицата на Търговище срещу COVID-19". Днес в нея се включи и Нели Болярова - мениджър на първата частна образователна школа в града - „Образователни технологии“.

Човечеството в многовековното си съществуване често е било изправяно пред различни и трудни изпитания: войни, епидемии, природни бедствия, конфликти…Тези изпитания винаги са поставяли хората, народите,държавите, цивилизациите в извънредни ситуации и са ги въвличали в различни битки. Налагали са мобилизиране на сили, воля и енергия. И в тези битки винаги е имало победители!


Днес ние, хората от ХХІ в., сме изправени пред нашето голямо изпитание – битката с короновируса. Вирусът, който промени само за няколко седмици нашия живот и нашия свят. В тази битка участваме всички- на различни фронтове, но срещу общ противник.


На първия и най-рисков фронт са лекарите, медицинските специалисти и здравни работници, които рискуват и залагат всичко - своя живот и здраве и тези на своите близки и любими хора. Респект пред всички тях!


На предния фронт са и служителите в различни учреждения и институции, от които се изисква да останат на работните си места, изправяйки се ежедневно пред големия риск. Респект пред тях!


Всички останали сме в тила. Тук сме всички ние, които имаме привилегията да си останем в домовете; да продължим да работим от вкъщи; да бъдем заедно с децата, семейството си и с любимите си хора, без да рискуваме нищо!


За да спечелим войната, трябва да спечелим битките на всеки отделен фронт.


Мили хора от тила,


Ние сме най-многобройната гвардия! Нека не подценяваме нашата битка! Нека проявим нашата отговорност и дисциплина- оставайки си у дома, за да подпомогнем битката на другите фронтове! От нас зависи много! От нас зависи да спечелим войната и да си върнем живота, който имахме допреди месец! В това трудно време на изпитание, всички трябва да поемем своята лична отговорност!


Тази битка ни отне много неща, които сега страшно ни липсват. Но тази битка ни даде и много неща, които до скоро не ни достигаха:


- повече време за нашите деца и семейства, които в динамичното ни ежедневие оставаха на втори план;
- време за разговори;
- време за игри с децата;
- възможност да се радваме и да бъдем щастливи с любимите хора;
- възможност да подарим спомени с нас на нашите деца;
- възможност да подарим красиви емоции на нашите семейства.

Мили хора от тила,


Ще спечелим тази битка - всички заедно! Ще спечелим заради нашите деца, родители,семейства и любими хора!


Ще спечелим тази битка заради мечтите, бъдещето и щастието на нашите деца!


Ще спечелим тази битка заради самите нас!


Останете си у дома! Нека бъдем победители!