обновена 5:40 PM EEST, Jul 8, 2020

Петранка Ангелова и Диан Бонев: Идва ново начало!

23456257 1694934333884381 4825970970689685265 o

Треньорите от СКО „Вариант 5“ Петранка Ангелова и Диан Бонев с готовност приеха идеята да се включат с призив в рубриката ни „Лицата на Търговище срещу COVID-19”. Според тях спортистите трябва да бъдат пример за всички ни. Ето и тяхното послание:

През последните няколко седмици обществото ни е изправено пред ситуация, която никой от нас не е очаквал да се случи. Почти целия свят е обзет от коварния вирус, наречен COVID-19. Извънредно положение в множество страни. Забрана за посещения на обществени места. Това е само част от картинката, в която живеем в момента. Никой не си представяше, че ще стигнем толкова далеч, нали? А това ли е пикът? Всеки си задава куп въпроси, на които не може да намери отговор. Само предположения и една надежда – надежда за скорошен и благоприятен завършек на пандемия „COVID-19”.

Ние като хора, занимаващи се активно със спорт, ни е много трудно да се ограничаваме от ежедневните ни тренировки. Изправени сме пред нашите трудности, включващи  разпокъсана тренировъчна дейност; отложени състезания; отлагане на големи международни състезания; отлагане на състезания, организирани от нас. Неща, за които работим неуморно всеки ден.

Всеки се бори с неволите, които са го застигнали или ще го застигнат. Но като спортисти, ние имаме една характерна черта, която изпъква ярко – борбеност и дисциплина.

Спортистите сме хора, които въпреки някоя трудност, вдигаме високо глава, поемаме дълбоко дъх и вдъхваме кураж на обществото. Ние сме хората, които трябва да бъдем пример за всеки един човек.  

Хора, бъдете позитивни и щастливи, макар и в днешно време. Спазвайте правилата, които правителството и Щабът ни налагат. Те не го правят, за да предизвикат огромното недоволство в хората, а го правят, за да ни защитят. За Бога, толкова ли е трудно да стоим известно време изолирани от нашите приятели, нашите близки и нашите любими развлечения?

Хора, отмениха Олимпийските игри! Това е прецедент в историята. Атлети, лягайки и събуждайки се с една единствена цел – Олимпийските игри 2020!

Бъдете разумни! Ние вярваме във вас.

Презаредете се, защото идва ново начало с още по-хубави моменти.