обновена 1:27 PM EEST, Oct 1, 2022

Анета Куманова: Нека да бъдем промяната, към която се стремим!

61060116 10219211197935799 6379303195193114624 o

В „Лицата на Търговище срещу COVID-19“ се включва и Анета Куманова - директор на най-голямото училище в областта II СУ „Проф. Никола Маринов“ и общински съветник в Общински съвет Търговище.

Уважаеми съграждани, скъпи млади хора на Търговище, с огромно вълнение и чувство на висока лична и гражданска отговорност приех поканата да участвам в рубриката "Лицата на Търговище срещу COVID 19“.


В тези дни на изпитания мислите ни, тревогите ни и надеждите ни придобиха нови измерения. Целият свят е изправен пред невидимия враг COVID 19 .Трудностите, във времето, извънредните мерки на правителството неизбежно изискват от нас да преподредим приоритетите си, да осъзнаем, че това е най-големият урок, който трябва да научим. Ние, гражданите на Търговище, на България, на света ще излезем от този урок по-силни, по- мъдри. Ще осъзнаем, че заедно, подкрепяйки се, ще се справим.


Днес ние правим своите избори. Нашето днес е нашето утре! Отговорността пред себе си е отговорност пред обществото. В това общество всеки има своя малък свят. В него са хората, които обичаме и които ни обичат. Нека да ги предпазим.


Скъпи млади хора, в училище от ранна възраст Ви учим, че доброто винаги побеждава. Вярвайте, че това са вечните истини!. Вие ще имате Вашето истинско и щастливо утре, Вашето бъдеще, Вашите сбъднати мечти. Днес, заедно с Вашите учители, Вие пишете това бъдеще, успявайки да се справите с предизвикателствата на дистанционното обучение. Бъдете горди, че сте част от този модел.


Скъпи родители, като директор на най-голямото училище в област Търговище, се обръщам към Вас с благодарност за проявеното разбиране и за подкрепата, която оказвате на децата си и на техните учители. Заедно ще се справим.


Уважаеми съграждани, като общински съветник и Председател на Комисията по образование и култура към местния парламент, Ви благодаря за проявеното разбиране и спазването на мерките, които община Търговище наложи. Всички знаем, че те имат единствената цел- опазването на живота и здравето на гражданите. Призовавам Ви да бъдем отговорни и да не излагаме себе си и близките си на риск.


Нека ние да бъдем промяната, към която се стремим. Нека да придадем на живота си този облик, който бихме искали той да има!

Защото нашето днес е нашето утре!