обновена 7:59 AM EEST, Jul 5, 2020

Галина Кръстева: Духовната връзка помежду ни не е прекъсната

91325244 547855522531169 3155721203486818304 n

Споделено по човешки, много искрено и прочувствено е посланието на Галина Кръстева - секретар на ОНЧ „Напредък 1864“ в рубриката «Лицата на Търговище срещу COVID-19”.

.. "Може би вече ще станем разумни...
Може би даже добри...
Точно такива каквито в началото
Някой ни сътвори."
Недялко Йорданов

Мисля, че това ще е резултатът след края на вируса. Остава да го дочакаме.

Читалището опустя. Няма ги обичайните творчески звуци, залите са празни. И въпреки това,  вярата в бъдещето е жива. Ние, както се оказа сме десетото поколение, това, което според статистиките трябва за преживее пандемия, преход, промени - все думи с буквата „п“, сега го забелязах.

Има и други думи – просперитет, песни, плодородие. Искам да вярвам в  тях.  

Изолацията, в коята сме поставени, ни лишава от духовни блага, но е необходима, защото тя отразява  мисълта за другите и грижата ни за възрастните близки. В тази самота се преоткриваме.

И да благодарим на техническия прогрес, защото духовната връзка помежду ни не е прекъсната.

Особено ме радва неизчерпаемото чувство за хумор на българина, то лъха от всяка социална мрежа и зарежда невероятно позитивно.  Преди ден тригодишният ми внук, потиснат от невъзможноста да лудува каза: „Ей тоз колона вилус няма ли да си ходи вече?“.

И ние това питаме? И знаем, че като си замине, ще сме щастливи, спасени, изпълнени с желание за ново начало, пълни с живот!

Галина Кръстева