обновена 12:19 PM EEST, May 17, 2024

Невена Маджарова: Да заразим вируса с човещина!

a 12 104309119868770246786015657285656536581482n

В рубриката „Лицата на Търговище срещу COVID-19” днес публикуваме обръщението на Невена Маджарова - изпълнителен директор на Клуба на нестопанските организации. Вижте как се справя в тази извънредна ситуация една от най-ярките и изключително дейни личности на Търговище!

Не съм вярвала, че могат да се съчетаят безпроблемно работата и домашната обстановка. С учещия внук, с палавата внучка, с още трима възрастни… всеки със своите си интереси и предпочитания.
Е, може!


И доброто на коронавируса е, че ни изправя пред предизвикателства, които в нормално време сме считали за невъзможни - да ограничим свободата си!
 Да се срещаме с приятели и колеги;
 Да се разхождаме в паркове и на детски площадки;
 Да ходим на кино или театър;
 Да пътуваме…


Но ако си помислим – тези свободи сме ги имали толкова много години. А не сме имали толкова много време с най - близките си. Така че равносметката е положителна!

Най-доброто решение е да се съсредоточим върху положителните страни на изолацията ни, да свършим неща, за които преди не ни е оставало време, да се върнем в спомените си за най близките, които вече не са сред нас…

Можем да направим толкова много неща! Дори и да продължим да правим това, което правим и в нормално време – да помогнем с обаждане по телефона на хора, които са сами, или които имат затруднения, или просто ей така – да си поговорим!

Трябва да правим и повече:
 Ако разберем за проявено насилие, особено над деца – да сигнализираме!
 Ако научим за деца, които гладуват – да им помогнем!
 Ако имаме приятели и познати, които са изпаднали в депресивни настроения – да поговорим с тях!


Преживяваме време, в което истинските човешки ценности могат и трябва да излязат на преден план – нека се възползваме от тази възможност! Това е и най - добрият начин ние самите да се почувстваме по - добре.

И както каза Иво Иванов в редовната си рубрика – „Да заразим вируса с човещина!“


Да го направим!