обновена 7:32 AM EEST, Jun 23, 2024

Севдалина Стойчева: Предстоят ни още много концерти и конкурси!

s 119

С обръщение към своите очарователни грации от Балетна формация "Търговище" при Младежки дом днес в рубриката "Лицата на Търговище срещу COVID-19" се включи Севдалина Стойчева.

В тази трудна ситуация балетната ни зала опустя. Още преди да започнат епидемията и карантината, с малките и големи балерини на Балетна формация "Търговище" се готвехме за един много сериозен международен конкурс в гр. Русе, но не можахме да участваме и момичетата много се разочароваха.

Успокоихме ге с г-жа Макарнаян, че ще има други такива конкурси през следващите месеци.

А бяхме планували всеки месец до края на учебната година! Щяхме да имаме още много участия по международни и национални сцени... За жалост разбрахме, че доста от тях се отменят, а други отлагат с неизвестни дати.

Вече трета седмица съм в залата, но не, за да репетираме с децата, а за да подреждам костюми, архивни снимки... Струва ми се, че времето сякаш е спряло. Да не чуваш детски гласове в сградата на Младежкия дом е някак нереално!

Момичетата често ми пишат с един единствен въпрос - кога отново ще се върнат в залата, ще имаме ли в близките месеци участия, фестивали, конкурси. Много тежка ситуация!

Мога само да им кажа – пазате се, стойте си вкъщи и бъдете оптимисти! Никой досега не е изпадал в такава ситуация и знам, че вие го изживявате много тежко, но бъдете сигурни, че всичко ще се оправи!

Ежедневието ни винаги е било свързано с балетната зала и ще продължи да е така. Просто трябва да сме търпеливи! Предстоят ни още много концерти и конкурси!