обновена 1:23 PM EET, Feb 22, 2024

Здравка Радева: Вярвайте в доброто, търсете го, откривайте го и Чудото ще се сбъдне!

93189222 871612933302085 5114467547365769216 n

С много силно послание на Цветница в „Лицата на Търговище срещу COVID-19” се включва един учител, влюбил в себе си стотици деца за цял живот - Здравка Радева, главен учител по български език и литература във II СУ „Проф. Никола Маринов“ – Търговище.

Почувствайте думите й! Съпреживейте емоцията й! Усетете оптимизма й!


Честит празник, учителко любима! Честит имен ден, Здравче! Благодарим ти!

Скъпи съграждани,


в навечерието сме на най- светлите християнски празници - Цветница и Великден! Време, в което цялата природа се пробужда и въздухът около нас се изпълва с ухание на надежда.


Тази година пролетта отново ни озари с красотата си, но ние сме някак различни - тревожни, притеснени, дори уплашени. Чувстваме се странно, пазим се от страшен, невидим враг.Колебаем се между вярата и собственото си безверие.


Сега обаче настъпват дните на най-голямото ни изпитание, защото ще трябва да покажем, че целият месец на социална и физическа дистанция не е бил напразно. Ще трябва да търсим и да откриваме отговорите на въпросите, които напират у всеки един от нас. Защото смисълът на нашето смирение и на високата ни лична отговорност е нашият живот! Животът на нашите деца и родители, съдбата на нашите близки зависят от всеки един от нас.


Изминахме тежък път, но вярвайте, че си струваше! Доказахме, че въпреки физическата дистанция заедно можем!


Нека в трудните дни, които предстоят, да бъдем още по- силни в единството си, да гледаме напред заедно и да носим в душите си светлината на Вярата!


Заедно ще успеем.


И нека чудото на Възкресението да озари с надежда всеки дом, да докосне с любовта си всяко човешко сърце!


Бъдете здрави, вярвайте в доброто, търсете го, откривайте го и Чудото ще се сбъдне!