обновена 6:16 AM EEST, Jul 19, 2024

Дария Любомирова: Вярвам, че доброто и обичта ще ни сплотят!

92947776 212145863537750 3049178977726889984 n

И един посланик се включва днес в нашата рубрика „Лицата на Търговище срещу COVID-19“. Представяме ви Дария Любомирова - победител в инициативата на британското посолство "Посланик за един ден", а иначе – възпитаник на II СУ „Професор Никола Маринов“. На толкова крехка възраст тя ни отворя очите за живота и за случващото се. Убедете се сами!

Днес ние се намираме  в сложна ситуация на извънредно положение във връзка с нарастващото разпространение на вирусната инфекция COVID-19. Този факт изисква от всички нас да бъдем изключително отговорни. Ето защо на свой ред аз се обръщам към Вас, водена от убеждението, че здравето ни е от първостепенна важност и всички имаме отговорността един към друг да се пазим и да успеем да оцелеем пред това предизвикателство.

Скъпи съграждани, обръщам се към Вас с молба за отговорно отношение към случващото в страната ни. Призовавам към загриженост за околните и недопускане нарушаването на предприетите мерки от здравните власти. Нека в условията на извънредно положение и в момент,  когато сме изправени пред епидемичен подем, да бъдем спокойни, да постъпваме правилно, да ce съобразяваме с установените норми, да бъдем дисциплинирани и да не пренебрегваме препоръките на медиците. Нека защитим собствения си живот и живота на  околните! 

Апелирам по време на предстоящите Великденски празници всички да спазвате ограниченията, които са наложени, да не ходите на църква и по възможност да не се виждате с други хора, всеки, от които може да се окаже в рискова група.

Нека посрещнем настъпващите светли празници у дома със своето семейство! Нека покажем на близките си, че ги обичаме, като ги предпазим.

Така ще опазим и лекарите, и служителите в болниците, защото те излагат своя живот и живота на близките си на риск, с цел битката срещу COVID 19 да бъде спечелена скоро.

Вярвам, че здравият разум и мисълта ще ни помогнат да се справим с тази ситуация! Вярвам, че доброто и обичта ще ни сплотят! Животът ни учи да се обединяваме и заедно да ставаме по-силни от изпитанието, което ни поднася.

Благодаря Ви за отговорността, която всеки от нас носи, за да защити своя живот и живота на всеки един около нас!

С пожелание за здраве и успех на работещите лекари и медицински персонал!