обновена 8:12 AM EEST, Jun 21, 2024

Красимира Коларова: Да бъдем смирени, за да преодолеем това изпитание на духа

38824 1358593652428 7295248 n

На Велика сряда в рубриката „Лицата на Търговище срещу COVID-19” с послание към нас се обръща Красимира Коларова – диригент на Духов оркестър при Община Търговище и Смесен хор "Родна песен" при ОНЧ „Напредък 1864“.

Скъпи съграждани,

В навечерието сме на най-светлия християнски празник – Великден.

Но този Великден е много по-различен за нас.

Повече от месец сме изправени пред голямото изпитание – извънредно положение. Повече от месец целият свят е скован от ужаса, наречен коронавирус. Само за няколко седмици нашият свят се промени драстично.

Ние, хората на колективните музикални изкуства, се оказахме далеч от нашето професионално ежедневие – репетиционните и концертните зали, от нашия красив и емоционален живот, отдаден на обществото – да сътворяваме празниците на нашето общество, на публиката ни.

Особено сега, в Страстната седмица, в навечерието на Възкресение, ние мечтаем и се молим по-бързо да се завърнем в концертните зали и откритите пространства.

Но за да се случи тази наша мечта по-скоро, трябва да бъдем още по-отговорни към обществото, в което живеем, към любимия ни град Търговище, към здравето на нашите близки и непознати съграждани.

За съжаление, най-добре е да си останем засега у дома и на най-светлия християнски празник Възкресение. Да бъдем смирени, за да преодолеем това изпитание на духа в името на здравето и за да може музиката отново да се завърне в нашето ежедневие в концертните зали и Земята отново да е нашето райско място за живеене.

Нека смирено да запалим свещици вкъщи и да се помолим за щастие в утрешния ни ден.

Пожелавам Ви светъл Великден в душите и Ви поздравявам и с видеозапис на юбилейния концерт „50 години Духов оркестър при Община Търговище”!

Записът е от 16.11.2017 г. и ни е предоставен от Красимира Коларова