обновена 12:22 PM EEST, Apr 17, 2024

Таня Станкова: Време е да затворим вратите и отворим душите си!

92963609 2845951262298477 6830789998434844672 n

В „Лицата на Търговище срещу COVID-19” на Велика събота се включва и един от най-младите общински съветници в местния минипарламент Таня Станкова. Тя също апелира да останем по домовете си и отпразнуваме Великден  със семействата си.

Уважаеми съграждани, колеги и приятели,

Безспорно настъпилата пандемия отключи  в нас емоции, чувства и вътрешни противоречия на духа, неподозирани досега. Ограниченията, които ни се наложиха, буквално разтресоха нашите възприятия, защото това е нещо ново и непознато за обществото.

Пандемията ни взе свободата, но ни даде време за освобождаване  на съзнанието и ума, време да преоткрием себе си, да намерим нещата, които ни доставят наслада и удоволствие да сме с хората, които обичаме, с тези, за които обикновено нямахме време в забързаното ежедневие. 

Сега е моментът и за равносметка. Какви сме днес, какви искаме да бъдем, какво искаме да постигнем, можем ли да бъдем полезни на обществото.

Време е да затворим вратите и отворим душите си! Днес, за да си герой – в онзи велик смисъл, е достатъчно просто да останеш у дома.

Уверена съм, че с общи усилия ще преборим невидимия враг, за да дойде денят, в който всички ще сме станали по-добри и по-човечни. Научили урока си, ще знаем стойността на това да бъдеш свободен!

Аз вярвам, че този ден ще настъпи съвсем скоро. Но дотогава трябва да сме търпеливи, толерантни, усърдни и вярващи в по-доброто за нас и нашите деца.

Останете си вкъщи! Великден ще има и догодина! И тогава всеки, който иска, ще може да влезе в храма. А сега – празнувайте със семействата си и с Бог в сърцата!

Новината е тагната с: търговище таня станкова