charovna2017

обновена 8:57 AM EET, Feb 23, 2019

Мисията е възможна: Да помогнем на абитуриенти в нужда!

  • Публикувано в Любопитно

27295043 227867067757250 1873091780 n
Кампания под надслов “Абитуриенти“, организирана от Сдружение „Приятели, помагайте!“, набира все по-голяма популярност в социалната мрежа. Инициативата е насочена в помощ на абитуриенти в затруднено социално положение.

За всеки областен град има организатор, който да координира действията и събира дареното от хора с добри сърца. За нашия регион това е Веселин Сандев. Той е на 23 години от Омуртаг и сам е преживял трудности покрай своя абитуриентски бал. Затова чрез фейсбук се сързва със Сдружение "Приятели, помагайте!" и Лео Кадели - познат ни от сериала „София ден и нощ“, за да предложи помощта си за благородната кауза.

А нейната идея е да се съберат тоалети, обувки, принадлежности и аксесоари за нуждаещи се млади хора.


В инициативата могат де се включат и собственици на фризьорски салони, гримьори, диджеи, фотографи, видеооператори, както и доброволци с автомобили, сподели за TargovishteBg.com координаторът за нашия регион.


Вече има включили се наши земляци, които са изпратили бални тоалети от Англия и Белгия. Предстои Сандев да се срещне с местните власти, за да поиска подкрепа и от тяхна страна.

След това той ще се срещне и с директорите на гимназиите, които да му окажат съействие при разпределяне на дареното. Всичко ще бъде документирано чрез снимков материал с цел - да няма злоупотреба, поясни Сандев.


Всеки, който желае да дари тоалета си или пък иска да помогне в мисията, може да се присъедини към групата „Приятели помагайте!“ във фейсбук или да се свърже с Веселин Сандев на тел. 0884 761 095.

Кампанията ще продължи до 15 април.


„С нас доброто е заразно!“ – убедени са от Сдружение „Приятели, помагайте!“.

Снимка: Фейсбук "Приятели, помагайте!"