charovna2017

обновена 4:12 PM EET, Dec 6, 2019

Търговище ще бъде домакин на атрактивното състезание по откриване на течове

  • Публикувано в Любопитно

bwa 13

Търговище ще бъде домакин на атрактивното професионално състезание по откриване на течове. Надпреварата се организира от Българската асоциация по водите.


Състезанието събира техническите екипи на ВиК дружества от цялата страната, в търсенето на невидими течове посредством специална апаратура.


Съгласно регламента, ежегодната професионална надпревара се организира на територията на ВиК дружеството-победител за предходната година, като същото няма право да участва в съревнованието със свой техническия екип.


Миналата година екипът на ВиК Търговище в състав - Христо Нанчев и Станимир Бъчваров, грабна Купата на БАВ, затова този път състезанието ще се проведе на територията, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Търговище, с управител инж. Явор Миланов.

Стартът му ще бъде даден в 9 часа на 18 април – сряда. Трасето, по което се търсят течовете, е предварително обследвано и определено, като местоположението му се обявява пред всеки един екип, непосредствено преди неговото участие. Крайното оценяване на работата зависи от локализирането на първата авария, броя на намерените проблемни точки и времето за обследване на терена.


Снимка: инженер.bg