charovna2017

обновена 8:51 PM EEST, Jun 29, 2019

Лео Меси, Пике и Шакира се възхищават на наши акробати

  • Публикувано в Любопитно

ak 1409183

Две момчета от Търговище с акробатичните си номера изправят на крака испанската публика и будят възхищение дори и у футболните звезди Меси, Пике и Неймар, че и на целия „Барса“ и дори у Шакира!


Те са Смилен Смиленов и Богомил Куюмджиев. Млади момчета, поели по нелекия чужбински път преди седем лета в търсене на себе си. И май са успяли, щом звезди от този ранг ги аплодират и дивят!

ak 1409181
Откъде тръгват Смилен и Боги? Разбира се от спортната зала на Търговище.

„Ние сме възпитаници на търговищката школа по спортна гимнастика и бивши състезатели на националния отбор. Наши треньори са Снежана Стоянова и Йордан Савов", разказва Смилен.


Двамата са сред основателите на групата "Flyboys Team" /летящи момчета/ в единствения по рода си увеселителен парк в Европа и втори в света - „Ferrari Land“ (Светът на Ферари). Паркът се намира в испанксия град Салоу и вече има една успешна година в историята си. Нашите момчета са акробатични артисти, които участват в шоуто с два номера.


При първия скачаме върху надуваема пътека, правейки различни акробатични комбинации, винтови серии и салта. Вторият ни номер е баскетболно шоу. С уникални трикове и космически забивки, скачайки на трамплин, улучваме коша от височина около 3,5 метра, разказва 27-годишният спортист и пояснява, че за това се изисква невероятна ловкост и прецизност.

ak 1409182
Три пъти сме били участници в шоу, което печели приза за "Най-добро шоу в Европейски увеселителен парк" в парк "Portaventura World", не скрива младежът.

А ние ще припомним, че преди 5 години като участници в друга акробатична група, Смилен и Богомил достигнаха до полуфинал в "Италия търси талант".

Имали сме публика като Лео Меси, Иниеста, Пике, Неймар, както и целия футболен отбор на Барселона и Шакира, посочва Смилен и допълва: "Където и да играем, ние излизаме с мисълта, че представяме Търговище и България".


Всяка година с нетърпение очакваме момента да се върнем в родния си град, за да видим семействата и приятелите си. И всеки път се убеждаваме, че Търговище става все по-красив град. Има толкова много хубави промени в него, отбелязва акробатът.

Снимки: https://www.facebook.com/FlyBoysTeam/