charovna2017

обновена 8:59 AM EEST, Sep 19, 2019

Търговище спечели приза “Романтична столица на България” за 2019 година

  • Публикувано в Любопитно

20190131 171839

Търговище спечели приза “Романтична столица на България” за 2019 година.

Това стана след като бяха отчетени резултатите от инициативата на книжарници Хеликон и издателска къща “Кръгозор” за написване на най-дългото любовно писмо. Вдъхновител на кампанията тази година бе новата книга на Халил Джубран “В градините на любовта”.

От 29 януари до 10 февруари във всяка от 29-те книжарници от веригата в 20 града на България всеки посетител имаше възможност да напише свое любовно послание или любим цитат от книга. Вчера, 13 февруари, в книжарница “Хеликон” на бул. “Витоша” в столицата бяха отчетени резултатите.

Люобвното послание от всички книжарници тази година е с дължина 236,63 метра, което е с близо 13 метра повече от предходното издание на кампанията. С най-дълго писмо – 53 метра, се отличи книжарница Хеликон – Търговище, а втори са колегите им от Велико Търново с 48,40 метра.

Книжарите-победители споделиха и някои интересни случки по време на кампанията. Например това, че момиче от града е написало върху белия лист любовно есе, което е дълго приблизително 2 метра. А две момчета – шестокласници, са описали своите първи любовни трепети, своите първи любовни послания към харесваното момиче. 

“Благодарим на всички търговищенци, които се включиха в кампанията и показаха, че в забързания ни живот има място за спонтанна романтика”, казаха книжарите от “Хеликон”-Търговище.