charovna2017

обновена 4:12 PM EET, Dec 6, 2019

Търговищенецът Камен Костадинов – капитан на отбора световен шампион по електронни спортове

  • Публикувано в Любопитно

54222333 2477905402279537 5464367430480429056 o

Търговищенецът Камен Костадинов е капитан на българския отбор, който в неделя спечели първото място на Световното първенство по електронни спортове (WESG) в раздела „Counter-Strike: Global Offensive“.

Сред останалите играчи в отбора, който носи името „Windigo Gaming“, са Георги Григоров, Виктор Дянков, Янко Панов и Валентин Василев.


Петимата млади българи заслужиха 500 хиляди долара от наградния фонд на World Electronic Sports Games. 

Нашият тим се класира за турнира, в който участват 27 отбора, след като премина квалификациите за Източна Европа. Макар да не бе сред фаворитите на световното първенство, достигна до финала, където осъществи обрат срещу поляците от Ago Esports. Българите загубиха първия рунд на картата Inferno (14:16), но взеха следващите два - на Mirage (16:13) и Dust2 (16:7).

Камен Костадинов е на 27 години. Родом е от нашия град. Учил е във Втора гимназия до осми клас, след което завършва Механотехникума в Търговище. Висшето си образование получава във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“. Негова страст са компютърните игри.

С Counter-Strike се занимава от 13-годишна възраст. Никога не е предполагал тогава обаче, че ще постигне този успех - да е сред най-добрите геймъри на планетата.

Изживяването от победата е неописуемо. Чувстваме се много горди! Имахме само надежди, но, когато всичко стана реалност, бяхме безкрайно щастливи, разказа пред TargovishteBg.com Камен, убеден, че всичко е постижимо. 

С отбора, на който младият търговищенец е капитан, са заедно от година и половина. Запознават се он-лайн и стават железен тим. Останалите момчета са от Габрово, Кърджали и Пловдивско.

След победата първи ги поздравяват семействата и най-близките им приятели.

В края на месеца им предстои турнир в Германия, който по думите на Камен „не е чак толкова важен“, но ще гледат да защитят световната си титла.

Благодаря на всички за невероятната подкрепа от България, каза още Камен Костадинов, малко след като се прибра в България.

Снимка: К. Кирилов - Фейсбук