обновена 11:40 AM EEST, Jul 2, 2020

Къщички за птици в парк „Борово око“

  • Публикувано в Любопитно

DSC08349

Шест къщички за птици бяха поставени на дърветата на централната алея в парка „Борово око“ днес.

Инициативата е на децата от частна образователна школа и се реализира с подкрепата на Община Търговище и Общинското предприятие БКС.

Къщичките бяха сглобени от обучаващите се в школата 35 деца, с помощта на служителите на БКС. В дейностите се включиха и учителите и родителите на децата, кметът д-р Дарин Димитров, секретарят на Общината Христалина Халачева, директорът на БКС инж. Недялко Неделчев.

Децата благодариха на общинското ръководство и БКС за оказаното съдействие, а кметът д-р Дарин Димитров ги поздрави за тяхната ангажираност.

„Вие сте чудесен пример как всеки един от нас може да допринесе за опазването на природата и на различните видове, както и за по-приветливия вид на местата за отдих и почивка. Това е общият ни дом и всички заедно трябва да се грижим за него“, каза д-р Димитров.

Инициативата се реализира в рамките на провеждащата се в образователния център екоседмица под наслов „Защо е важно да пазим града ни чист?“. Целта е да покаже, че опазването на парковите и градски пространства е отговорност на всички  граждани.

През август ще се състои и съвместна акция на образователната школа, Община Търговище и БКС, за почистване на спортната площадка в района на Дома на науката и техниката.