обновена 8:12 AM EEST, Jun 21, 2024

Ако до всяко добро същество...

  • Публикувано в Любопитно

348838818 523680336479641 2169917270935665966 n

Добрият пример днес идва от две момчета, които "отпушиха" социалната мрежа - този път с положителни коментари.


Снимка във фейсбук на Бетина Антонова показва как двама тийнейджъри от Търговище почистват езерото "Борово око".


"Това са Боби и Данчо - две срамежливи, прекрасно възпитани момчета, които по собствена инициатива почистваха езерото на Борово око... за пореден път. С помощта на пръчка издърпваха шишета, торбички и опаковки на камъка, смачваха ги и "извозваха" боклука с колелата си. Пример за подражание от малки и големи!", пише авторът на снимката, а коментарите за по-малко от ден са над 100.

"Браво на тези момчета! В днешно време много рядко срещано явление. Да са живи, здрави, отлични ученици и все така устремени към добри дела", "Има надежда", "Адмирации, момчета! Децата са страхотни, ама ако нямаше едни други, които хвърлят отпадъци в езерото, щеше да е още по- добре", "Дано повече хора вземат пример от тях и се почиства по-често! А ако се и замисляме повече, преди да изхвърлим боклука си на земята, ще е чудесно", "Браво, момчета! Не спирайте да правите добрини! Заразявайте с деянията си", "Браво на децата и адмирации за родителите им. Такива са голяма рядкост", "Дано днес да са две деца, а утре да са заразени от това дело и да станат четири", са само част от коментарите.


Освен поздравления за постъпката си, двете момчета получават и предложения за помощ.


Това са "деца за пример с големи души", пише друг коментиращ, убеден, че Боби и Данчо трябва да бъдат насърчавани и поздравени.

Снимка: Фейсбук - Бетина Антонова