обновена 9:29 AM EET, Feb 23, 2024

Учител от Търговище спечели 10 000 лева от „Стани богат“

  • Публикувано в Любопитно

sb11223

Учител от Търговище спечели 10 хиляди лева от от телевизионната игра „Стани богат“.


Петя Вълчева, учител в ПГИИ "Джон Атанасов", достигна до въпрос за 20 хил. лв., но предпочете да не рискува и си тръгна с 10 хил. лв.

Тя с лекота отговаряше на въпросите на Михаил Билалов до 1 500 лв. На питането за 2 бона й се наложи да използва и трите си жокера, като накрая реши да се довери на брат си Веселин и посочи Пит Бест като първи барабанист на Бийтълс.


Макар да остана без помощ за въпросите за по-големите суми, това не й попречи да покаже знания и логика.

Въпросът за американския изобретател Томас Едисон й донесе втора сигурна сума от 3 хил. лв., след което с лекота отговори и на въпросите за 5 и 10 хил. лв.


Накрая Петя Вълчева достигна и до въпроса за 20 хил. лв. - нещо което "от доста време не се беше случвало", коментира водещият Билалов. Тя предпочете да не рискува и се отказа, като си тръгна с чек за 10 хил. лв. и поздравленията на Михаил Билалов и публиката в студиото.


Петя Вълчева е старши учител по икономически дисциплини в ПГИИ "Джон Атанасов". Гордеем се с успехите и знанията на нашите учители, написаха след участието й в "Стани богат" в социалната мрежа от гимназията. Не закъсняха и поздравленията от колеги, настоящи и бивши нейни възпитаници. 

Снимка: "Стани богат"