обновена 7:32 AM EEST, Jun 23, 2024

Международен експерт по медитация идва за курс в Търговище

  • Публикувано в Любопитно

mdt0124

Курс с дихателни техники и медитация ще се проведе в Търговище.

Той ще бъде воден от самия Свами Омкар Ананда - международен експерт по медитация, старши инструктор по дихателни техники и медитация, един от най-близките ученици на Шри Шри Рави Шанкар. Свами Омкар Ананда пътува до над 40 страни всяка година, за да разпространява визията за общество без стрес и насилие, сподели Стоян Мирев - организатор-доброволец на събитието в Търговище от Фондация "Изкуството да живееш".


Курсът ще се проведе в дните от 6 до 8 февруари 2024 г. в зала 210 на Дома на науката и техниката, като цената е 115 лв. за участник, а за пенсионерите и учениците /над 16-годишна възраст/ е намалена на 80 лв., подчерта Мирев.


Свами Омкар Ананда ще ни научи на лесни и прости техники за справяне с умората, липсата на концентрация, нервното напрежение, емоционалния дисбаланс и стреса. Курсът се състои от три занятия по 3 часа в продължение на три последователни дни, където участниците ще научат мощната дихателна техника Сударшан Крия, която без усилие те поставя в състояние на дълбока медитация и има множество доказани благоприятни ефекти върху физическото и психическото ни здраве - премахва стреса и изчиства тялото на клетъчно ниво, намалява депресията и тревожността. Практикуването й подобрява функциите на сърдечно-съдовата система, регулира високото кръвно налягане и подобрява дейността на мозъка, фокусира ума и засилва имунната система чрез процес на дълбоко пречистване от токсините, изтъкна Мирев и допълни, че д
осега са се записали около 30 души, но очакват повишен интерес към курса.

Цялата информация за курса:

https://www.artofliving.org/bg-bg/part1-swamiomkarananda