charovna2017

обновена 8:57 AM EET, Feb 23, 2019

Районната прокуратура в Търговище задържа за срок до 72 часа 16-годишния телефонен измамник

  • Публикувано в Новини

beleznici16

Районната прокуратура в Търговище привлече като обвиняем за участие като извършител в телефонна измама за 76 000 лева 16-годишния Никола Р., информира Пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна.

С постановление на наблюдаващия делото прокурор ученикът е задържан за срок до 72 часа. Районната прокуратура ще поиска от съда спрямо него да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


На 19 януари 2018 г. неизвестно лице се обадило на 66-годишна жена от Търговище, като се представило за полицейски служител. Отправено било предупреждение към жената, че с нея ще се свържат особено опасни престъпници. Поискано било съдействие жената да участва в установяването и задържането на опасната група.


Жената отишла в банка и изтеглила наличните си 76 000 лева, които оставила в храсти. Действията й били наблюдавани от истински полицейски служители. На мястото, където тя оставила парите, се появил 16-годишният Никола. Взел пакета и хукнал да бяга. След преследване момчето било задържано. Пред разследващите то развило версията, че било заплашено да участва във вземането на парите.
Разследването на случая продължава, като се установява дали обвиняемият не е участвал като муле и в други телефонни измами.