charovna2017

обновена 11:31 AM EET, Dec 11, 2018

Усложнена е зимната обстановка на територията на община Търговище, няма затворени пътища

  • Публикувано в Новини

z32018

Няма затворени пътища и ограничения за движение на територията на община Търговище към момента, информират от пресцентъра на местната администрация. Зимната обстановка се усложнява от навявания по определени направления. Това са Росина – Кошничари, Макариополско-Буйново-Пресиян, Стража-Черковна, Пайдушко-Божурка.


По общинската пътна мрежа към 10.00 часа работят 15 снегорина. По-късно през деня започва и отварянето на улици в селата. Опесъчаване против заледяване ще започне след спирането на снеговалежа.


На територията на град Търговище работят 9 машини на БКС. Служители на предприятието ръчно разчистват тротоарите. Приоритетно сутринта са отворени входовете на обществени сгради и спирките на градския транспорт.


Призовават се гражданите, които нямат належащи пътувания, да не излизат с автомобилите си, за да не възпрепятстват почистването и преминаването на машините. Да се избягва паркирането по главните улици. Шофьорите да карат със съобразена с пътната обстановка скорост.


Напомня се, че почистването на прилежащите площи пред търговските обекти и жилища, е ангажимент на хората, които ги стопанисват.

3°C

Targovishte

Partly Cloudy

Humidity: 53%

Wind: 24.14 km/h

  • 11 Dec 2018 3°C -1°C
  • 12 Dec 2018 3°C -4°C