charovna2017

обновена 3:23 PM EET, Dec 14, 2018

Ситуацията в община Търговище е тежка, не тръгвайте на път

  • Публикувано в Новини

zals 01172

Ситуацията на територията на община Търговище е изключително тежка към 8 часа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Има труднопроходими пътища от четвъртокласната пътна мрежа, където са образувани навявания. Такива са направленията към Кошничари-Росина, в посока Момино, Миладиновци, Драгановец, където е отворено едно платно.


В някои направления е ограничен достъпът откъм републиканската мрежа, което допълнително затруднява разчистването на пътищата към селата, въпреки че екипите не са спирали работи.
В момента се работи по отсечките към Драгановец, Стража, Макариополско-Буйново и други, където има отворен път, но се разширяват трасетата.


Лиляк-Александрово и Лиляк-Цветница, които са част от републиканската мрежа, не са почистени към този час, тъй като машините на фирмата, ангажирана по поддръжката работят на пътищата от първи и втори клас.


Снежната покривка на територията на общината достигна до 70 см, като на места има навявания. Ток и вода има навсякъде. Няма сигнали за бедстващи хора по пътищата и болни, нуждаещи се от незабавен транспорт.
В 9 часа се събира Общинският щаб за кризисни ситуации, за да се вземе решение за последващи действия.


Община Търговище апелира да не се предприемат пътувания извън града, за да не се създават рискове.

3°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 89%

Wind: 12.87 km/h

  • 15 Dec 2018 5°C 1°C
  • 16 Dec 2018 5°C 1°C