charovna2017

обновена 1:55 PM EET, Jan 21, 2020

Актуализират капиталовата програма заради ремонта на подпорната стена на бул. „Митрополит Андрей“

  • Публикувано в Новини

IMG e1a58f8186d28aec3fc928638adbea0e V

Капиталовата програма на Община Търговище да бъде актуализирана с 270 000 лв.

Средствата да бъдат вложени в авариен ремонт на подпорната стена на бул. „Митр. Андрей“, която пропадна вследствие на проливен дъжд на 17.06.2019 г.

Това предлага в докладна записка до Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров, съобщава пресцентърът на местната администрация.

С ремонта ще бъде изградена нова подпорна, армирана стена, в участък, с дължина от 50 м, в района на Професионалната гимназия по земеделие.  

Сред планираните дейности е изграждането на нова основа на стената. За целта, в посочения участък ще бъде извършено отводняване, за да се понижи нивото на река Врана. След това ще се направят кофраж, армиране и бетониране. Ще бъдат монтирани нови мантинели, а компрометираната асфалтова настилка на булеварда ще бъде възстановена.

Освен всички ремонтни дейности, в сумата от 270 000 лв. са включени и разходите за проектиране, авторски и строителен надзор.

Общинските съветници ще разгледат предложението на предстоящото заседание на 31 юли. Ако докладната записка бъде одобрена, Община Търговище ще може да пристъпи към възлагане на ремонтните дейности на изпълнител.