charovna2017

обновена 4:02 PM EET, Jan 17, 2020

Кметът и общинските съветници на Търговище положиха клетва

  • Публикувано в Новини

1sos 1119

Кметове и съветници положиха клетва на първото заседание на Общинския съвет в Търговище

На първото заседание на Общинския съвет в Търговище днес 33-мата новоизбрани съветници, кметът на общината д-р Дарин Димитров и кметовете на кметства положиха тържествено клетва.


На първата сесия присъстваха народният представител Танер Али, областният управител на Търговище Митко Стайков и заместникът му Панайот Димитров, ставрофорен иконом Славчо Проданов.


Областният управител поздрави новоизбраните съветници и кметове, като им пожела да работят всички заедно за благоденствието на жителите на община Търговище.


Съгласно ЗМСМА първото заседание води най-възрастният общински съветник в местния парламент – д-р Никола Найденов.


Адвокат Младен Балуков – председател на ОИК Търговище, обяви резултатите от проведените местни избори и връчи удостоверенията на новите избраници и кметове. Новоизбраните представители на местната власт подписаха и клетвените листи.

kmet 1os

Ще бъда най-добрият кмет за всички граждани на община Търговище, заяви от трибуната д-р Дарин Димитров. Нека работим така, че действията ни да бъдат на висотата на красивите думи и направени обещания, призова той общинските съветници.


Поздрав към всички нови местни избраници отправи депутатът Танер Али. Той ги призова за обединение в интерес на добруването на всички търговищенци.


От името на ПП ГЕРБ Анета Куманова апелира колегите си да работят „с много вяра, с много разум и грижа за Търговище“.

„Ще работим за просперитета на всички жители на община Търговище“, обеща Емине Якубова от името на групата на ДПС.

Деян Дечев от МК БСП и АБВ призова също всички да работят за благоденствието на съгражданите си и пожела „На добър час“ на новия Общински съвет.

ei 1119

За председател на новия местен парламент с 19 гласа "За" беше избрана Емине Якубова. Единадесет гласуваха "Въздържал се", а трима бяха против.


Припомняме, че 4 са пoлитичecĸите пapтии и мecтни ĸoaлиции, пpeдcтaвeни в Общински съвет Търговище, мандат 2019-2023 г.

14 от съветниците са от ДПС, 13 – от ПП ГЕРБ, петима от МК БСП и АБВ и един от „Движение заедно за промяна“.