обновена 12:45 PM EEST, Sep 22, 2020

Талантливите 4 Magic ще ни веселят в Новогодишната нощ

  • Публикувано в Новини

750 1503

Станалата популярна след участието и победата си в X Factor момичешка група 4 Magic ще весели търговищенци в Новогодишната нощ на площад „Свобода“.

Освен тях, за доброто настроение на всички, в празничната програма ще участва ПФА „Мизия“ с гл. худ. ръководител Любчо Василев. По традиция пищно фойерверк шоу ще озари небето над града при настъпването на Новата 2020 година.


Богата празнична програма през месеца са подготвили от Община Търговище. Тя е обединена под надслова „Коледно очакване“, обяви днес на пресконференция секретарят на администрацията Христалина Халачева.

Вече стартита конкурсът „Да украсим за Коледа община Търговище“. Първият от многото Коледни концерти ще бъде идния вторник, когато на сцената на градското читалище ще си дадат среща духовите оркестри на Търговище и Шумен, както и двата хора „Родна песен“ от нашия град и „Родни звуци“ от съседния. Традиционни концерти, посветени на Рождество, ще изнесат още ВИС „Златни зари“ и Женски камерен хор „Златна лира“.

Светлините на коледната елха в Търговище ще бъдат запалени на празнично тържество на Никулден.


В събота – 14 декември, ще се проведе Коледно карнавално бягане и карнавална фотосесия на спортната площадка на ул. „Св. Климент Охридски“.
На Игнажден предстои да бъде проведен конкурсът за най-добро домашно вино и постни ястия.

От Сдружение за военно-патриотично възпитание „Приказка за България“ - гр. Русе ще се представят с изложба на обредни коледни хлябове, мелене на брашно с хромел, монетарница и беседи.


Коледарска дружина на ПФА „Мизия“ ще обикаля центъра на Търговище на 23 декември и ще пее коледарски песни за настроение на всички, а на Коледа малчуганите ще имат възможността да се срещнат със самия Дядо Коледа край градската елха.


Скулптиране на ледени фигури ще бъде атракцията в предпоследния ден на годината. А на 31 декември от ръководството на Общината канят гражданите да се включат в Новогодишна нощ на открито.


Снимка: licatanagrada.com