обновена 12:48 PM EEST, Sep 24, 2020

Кметът на Търговище участва в работна среща за ремонта на главния водопровод на язовир Тича

  • Публикувано в Новини

tgo 08172

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров днес участва в работна среща в Областна администрация – Шумен, във връзка с предстоящия ремонт на главния водопровод на язовир Тича и спирането на водата.

Дейностите ще започнат в ранните часове на 17 януари. Това бе решено на заседанието, в което участваха още представители на местната и държавната власт в Търговище, Шумен и Велики Преслав, както и представители на ВиК дружествата в двете области.

По предложение на кмета д-р Димитров и областния управител Митко Стайков през първите часове на ремонта екипите на ВиК ще работят по участъка на водопровода до отклонението за Търговище. Така водоподаването в града няма да прекъсва за повече от 12 часа.

По данни на управителя на ВиК-Търговище инж. Явор Миланов резервоарите на пречиствателната станция са пълни и спирането на водата в Търговище почти няма да се усети.

По искане на кмета на Шумен Любомир Христов ремонтите ще се осъществят в почивните дни, за да не се затруднява работата на детските и учебните заведения. Очакванията са водата на територията на Шумен да бъде пусната най-късно до понеделник.

Язовир Тича захранва с вода Търговище, Шумен и Велики Преслав.