обновена 12:20 PM EEST, May 12, 2021

Спират водата в Търговище за 12 часа в петък

  • Публикувано в Новини

voda cheshma hlor

Водата в Търговище ще бъде спряна за 12 часа в нощта на 16 срещу 17 януари, поради планирания ремонт на довеждащия водопровод на язовир Тича.

Това бе обявено днес на среща при областния управител на Шумен, в която участва и кметът д-р Дарин Димитров. На срещата присъстваха и зам.-областният управител на Търговище, кметовете на Велики Преслав и Шумен, управителите на ВиК-дружествата в двата областни града.

Източването на водопровода ще започне в 04.00 часа на 17 януари и ще отнеме няколко часа. Очакванията са водата в Търговище да спре около 8.00 часа сутринта в петък.

Управителят на ВиК-Търговище инж. Явор Миланов отново увери, че резервоарите на пречиствателната станция са пълни и, на практика, на по-ниските етажи и в централната част на града спирането на водата ще се усети чак в обедните часове. Очакванията са, при нормално протичане на работата, водоподаването в Търговище да бъде възстановено в 16.30 часа още в петък.

Местното ВиК-дружество ще отстранява аварии на три шахти, с обща загуба на вода от 200 литра в секунда.

Довеждащият водопровод от язовир Тича е с обща дължина от 22 км. Набелязаните за отстраняване повреди са общо 20. В ремонтите ще се включат екипи от Търговище, Шумен, Бургас и Нови пазар.

Новината е тагната с: търговище ремонт вода тича