обновена 10:22 AM EEST, Aug 4, 2020

77 хил. лв. за финансиране на спортните клубове отделя Община Търговище

  • Публикувано в Новини

8

77 000 лв. отделя от бюджета си Община Търговище за финансиране на спортните клубове в общината през 2020 г.

Средствата са със 7 000 лв. повече в сравнение с предходната 2019 г. и със 17 000 лв. повече в сравнение с 2018 г.

Средствата ще се разпределят между клубовете, подали заявление за финансиране, съгласно Наредбата за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове. Както досега, финансовото подпомагане ще се осъществява на база получени точки, в зависимост от спортните постижения на състезателите/отборите и вида на състезанията от Държавния или Международния спортен календар, в които са участвали. Събралите по-голям брой точки, ще получават и по-голям финансов стимул. 

Срокът за кандидатстване е от днес, 3 февруари, до 17 февруари, включително. Председателите на клубовете, желаещи да получат финансиране, трябва да подадат заявление по образец в Центъра за административно обслужване на Общината. Те трябва да приложат и протоколи от състезанията, удостоверяващи класиранията на състезателите през изминалата година, график на тренировъчния процес и други.

Комисия, назначена със заповед на кмета д-р Дарин Димитров, ще обобщи резултатите и ще извърши разпределението на средствата в срок до 31 март.

Всички необходими документи могат да бъдат изтеглени от уебсайта на Община Търговище: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=91