обновена 8:10 AM EEST, Jul 8, 2020

Без вода в понеделник, заради ремонт на главен довеждащ водопровод от „Тича”

  • Публикувано в Новини
 
voda cheshma hlor
Търговище и част от селата ще бъдат без вода в понеделник - 30 март.
За това съобщиха от ВиК Търговище и поясниха, че това е във връзка с извършване на аварийно-ремонтни дейности от екипи на „ВиК” Търговище и „ВиК” Шумен по главен довеждащ водопровод от язовир „Тича”, захранващ с питейна вода град Търговище и близките населени места.
 
На 30.03.2020 г. от 06:00 до 17:00 часа се предвижда спиране на водата от язовир „Тича”, поради което се предвиждат планови организационни мерки, свързани с поетапно ограничаване на водоподаването на обособени части от вътрешната водопроводна мрежа на Търговище, както и на захранваните с вода от водоснабдителна система „Тича” населени места.
 
Ще бъдат засегнати още и кв. М. Малчев , кв. Въбел, индустриалната зона на Търговище и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница.
 
Възстановяване на водоподаването към Търговище ще се извърши веднага, след преустановяване на аварийно-ремонтните дейности. 
 
Дежурните ни екипи ще работят денонощно по възстановяването на зоните, кварталите, районите и населените места, ограничени през деня. То ще се извършва поетапно и в продължение на 4-6 часа през нощта на 30.03.2020 г. срещу 31.03.2020 г., като се очаква на 31.03.2020 г. след 06:00 часа да се нормализира налягането в цялата вътрешна водопроводна мрежа на града, поясняват от ВиК дружеството в Търговище.
 
Водоподаването в засегнатите близки населени места ще бъде възстановено след 10:00 часа на 31.03.2020г.
            
Във връзка с наложилите се ограничения и спиране на водоподаването на голям брой от абонати, получаващи вода от ВС „Тича”, се очаква на 31.03.2020г. кратковременно влошаване на качествата на питейната вода, което ще се контролира непрекъснато от специализираната „Лаборатория за изследване на води” към ВиК Търговище.