обновена 12:27 PM EEST, May 29, 2023

Общинският съвет с тържествено заседание за празника на Търговище

  • Публикувано в Новини

3

С тържествено заседание на Общинския съвет започнаха честванията на официалния празник на Търговище – 14 май.

1

"Нека думата "Заедно" бъде мотото на този празничен 14 май!", призова в тържественото си слово кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров.

Нека не се страхуваме да мечтаем и да си поставяме по-високи цели, защото през тях минава пътят към развитието и модернизирането на града и населените ни места. Нека с гордост да заявяваме кои сме - "Ние сме жителите на Търговище!", и няма нещо, което не можем да постигнем, когато се стремим към него  всички заедно, заяви д-р Димитров.

   6

Поздравления по случай празника на града отправиха народните представители Теменужка Петкова и Цвета Галунова и областният управител Станимир Парашкевов.

2

4

7

8

Пoздpaвитeлeн aдpec oт името на кмета на побратимения град Търговище, Румъния на български език поднесе Адриан Байку – личен съветник на по въпросите на образованието, културата и религията.

Поздрави от българската общност в Дъмбовица към търговищенци отправи Алесандру Савчу - представител на Асоциация "Заедно", Румъния.

10

 9

12

В края на тържественото заседание кметът д-р Дарин Димитров връчи отличията за почетни граждани на треньорите Христо Маринов и Иван Ангелов, като освен грамота, те за първи път получиха и Почетен знак на Община Търговище.

14

13

„Благодарение на ремонта, който Община Търговище реализира преди няколко години в спортната зала, сега градът ни се радва на най-модерната зала по стрелба в България. Това допринесе и за световното ниво, което успяхме да постигнем“, заяви Христо Маринов и допълни, че е важно подкрепата към спорта да продължи и занапред.

Да обичат България пък призова всички млади спортисти треньорът по борба Иван Ангелов. „Бил съм на много състезания и на много места по света, но като България друга няма“, каза Ангелов.

280601234 721339665844571 304136501926234990 n

Снимки: Симона Алексиева