обновена 8:38 AM EEST, Sep 24, 2020

ЗЕМЯТА ПОД АДОНИС – СПОРНАТА ТОЧКА НА ЗАСЕДАНИЕТО НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

  • Публикувано в Новини

adonis_apteka

Във връзка с желанието на д-р Папуров като управител на „Папуров" ООД да закупи общински поземлен имот, върху който се намира аптеката му, до кмета, председателя на Общинския съвет и до председателя на комисията по ТСУ е адресирано писмо от директора на МБАЛ - Търговище д-р Иван Светулков.

 

В него се посочва, че, както е показано на скицата, се затворя подходът на автомобили и персонал до определени сгради на болницата и служебния й паркинг. В тази връзка инж. Тошко Райчев направи предложение - спорната точка да отпадне от дневния ред на днешното заседание на местния парламент. „Би трябвало да поощряваме бизнеса, а и не само него, но, за да не стане грешка, предлагам тази точка да остане за разглеждане на следващи заседания, за да няма противоречия с болницата", каза председателят на общинската комисия по ТСУ. Д-р Мирев направи предложение да се изслуша гл. архитект Диана Стефанова. Според нея, парцелът не затваря подхода, но д-р Явор Александров предложи да не се избързва и бъде подкрепено предложението на инж. Райчев. Така 15 съветници гласуваха „За" срещу 10 въздържали се и един - против, точката да отпадне от реда на сесията.

Коментарът на д-р Папуров бе, че това е поредното закононарушение, защото в съседство на площта от 239 кв. м, които той иска да закупи законово за 24 хил. лв., се продават земи, при това на цени - по данъчна оценка. Той припомни също, че служебният паркинг на областната болница е бетониран с негови средства за благото на обществото.