обновена 8:51 AM EEST, Sep 24, 2020

ВОДИМ РАЗГОВОРИ ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ НА ШИШЕДЖАМ В БЪЛГАРИЯ

  • Публикувано в Новини

shishedjam22

Това заяви днес в Търговище премиерът Бойко Борисов при откриването на новия завод за автомобилни стъкла на турския холдинг.

 

bb_tr_glasТой пристигна в града, за да пререже лентата на новия завод за производство на автомобилни стъкла, част от стъкларския холдинг на „Тракия глас България". При визитата си премиерът Бойко Борисов бе придружен от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и министъра на културата Вежди Рашидов. След прерязването на лентата, Бойко Борисов и гостите на церемонията направиха обиколка и разгледаха част от производствените мощности на предприятието. „Да сте живи и здрави и да поддържате високото качество на завода"- пожела на работниците той.

Инвестицията в завода за автомобилно стъкло е в размер на 25 млн. долара и ще осигури допълнителна заетост на близо 130 души. Новооткритият обект е оборудван с най-съвременни технологии. В него ще се произвеждат автомобилни стъкла за най-големите производители сред които БМВ, „Ауди", „Форд", „Рено" и „Пежо". От 2005г. в рамките на инвестиционния проект на „Шишеджам" бяха пуснати в експлоатация още четири производствени мощности- Заводите за домакинско и плоско стъкло, Линията за огледала и Завода за стъкла и бяла техника.