charovna2017

обновена 3:51 PM EEST, May 24, 2018

Образование

Образование

Евродепутатът Андрей Ковачев се срещна с ученици от Търговище

ak 180518

Евродепутатът и член на Председателството на ЕП Андрей Ковачев се срещна с ученици от Първо СУ "Свети Седмочисленици" в Търговище.

Той проведе дискусия с младите хора, а основните теми бяха свързани с ролята на Европейския парламент, възможните сценарии за бъдещето на ЕС и мястото на младите хора в Европейския съюз. Срещата премина при силен интерес и множество задавани въпроси в препълнена зала.


Групата посланици на ЕП в училището организира анкета за смисъла от гласуването в изборите за европейски парламент. Резултатите от допитването показаха, че 90 % от анкетираните смятат, че изборите са важни. Андрей Ковачев обобщи, че българите трябва да участват в евровота "защото не са безгласни букви".
Гостът дари книги, свързани с Македония, които ще останат в училищната библиотека.


В знак на уважение и благодарност, учениците поднесоха специално изработено от тях пано със символите на България и Европейския съюз.

IMG 2278

По-късно евродепутатът се срещна с възпитаници на Второ СУ "Проф. Н. Маринов". Той представи основни моменти от работата на Европейския парламент, ролята на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Отговори на въпроси, свързани с отношенията между Европейския съюз и Западните Балкани, свободата на словото, околната среда и др.

Владислава Иванова, председател на училищния клуб „Евронавигатор“ , презентира дейността на младите европейци. Талантливите ученици от профил „Изкуства“ поздравиха евродепутата с музикални изпълнения и му подариха за спомен своя картина.

Балони с цвета на европейския флаг полетяха в небето над Търговище

1su 100518

Десетки балони с цвета на европейския флаг полетяха в небето над Търговище под звуците на „Одата на радостта“. По този начин учениците и учителите от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ отбелязаха Деня на Европа. Инициативата е на младшите посланици на Европейския парламент и е в съзвучие с националните чествания на празника.

В голямото междучасие младите хора събраха съучениците си в двора на училището. Посланиците бяха подготвили анкета, в която провериха познанията на връстниците си за правата им като европейски граждани. Заформиха се кратки дискусии по темата и младежите изразиха надеждата си за едно по-добро бъдеще, разказаха от елитното училище.

Във връзка с празника ръководството на училището прие идеята на младшите посланици звънецът за началото на всеки час да са първите акорди от химна на Обединена Европа.

 

Снимка: I СУ

Ученици “окупираха” библиотеката

1su 180518

Необичаен урок по литература проведоха петокласниците от Първо СУ „Свети Седмочисленици”. В регионалната библиотека „Петър Стъпов”, под формата на игра, учениците се запознаха с редица произведения. Урокът беше част от библиотечната седмица, която тази година минава под надслов „Достойно бъдеще за българските библиотеки”.

Детският отдел на културната институция се превърна в класна стая. В рамките на две минути всеки ученик имаше възможност да си избере книга. След това книгите бяха разменени. Разделени на групи петокласниците имаха 15 минути да прочетат откъс от произведението, който по-късно коментираха със съучениците си. Разсъждаваха и споделяха мнения за това впечатлил ли ги е, биха ли прочели книгата докрай и защо.


„ Идеята е всеки ученик да прочете нещо ново и различно, да се поддържа интереса на децата към книгата и четенето. Освен това да опознаят библиотеката, като институцията, която ще им е полезна и вбъдеще“, обясни учителят по български език Анета Милева. „Това беше опит да провокираме ученическото мислене и въображение в нова, непозната среда. Както и да излезем от традиционното преподаване в класната стая“ - уточни тя.
В краяна часа учениците изписаха върху балони избрани цитати и ги пуснаха да отлетят като своеобразни послания.


„Идеята е чудесна. По интересен и адаптиран за децата начин те се приобщиха към четенето, към книгата и към библиотеката” – каза след събитието Росица Куцарова, директор на институцията. Тя изненада всички деца като им подари безплатни читателски карти.


Това не беше единственият жест към малките посетители. Дванадесетокласниците Никола Николов, Калин Зафиров и Георги Емилов, които са актьори в театралния клуб към Първо СУ ги развеселиха с пародиен етюд от „Ромео и Жулиета”. След това Никола представи монолог от същото произведение на английски език.

 

 

 

Информационна кампания „Аз и Европа“ се проведе във Втора гимназия

2su 100518

В Деня на Европа – участници в клуб „Евронавигатор“ при Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище проведоха информационна кампания „Аз и Европа“, посветена на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Единадесетокласници, заедно със своите учители по български език и литература Здравка Радева и Йорданка Филева, подредиха тематичен кът и раздадоха информационни материали на ученици от различни възрасти.

В изявата се включиха ученици, учители и родители.

Целта на кампанията е младите хора да бъдат отговорни европейци с будно гражданско съзнание. Разнообразните материали – албуми, карти, учебни помагала – са осигурени от Европейската комисия в България – Европа директно Шумен, информират от училището.

Снимка: II СУ

Абитуриенти от Първо СУ „Свети Седмочисленици” замениха костюмите с тениски

1su 150518

Абитуриентите от Първо СУ „Свети Седмочисленици” в Търговище подкрепиха инициативата „С тениска на бала”. На церемонията по изпращането днес, в двора на училището, 64 зрелостници, от общо 82, замениха изисканите костюми с тениски, като по този начин изразиха подкрепата си за деца, лишени от родителски грижи. Момчетата и момичетата дариха средства и получиха тениски, с които дойдоха на събитието.


„Днес училищният звънец бие малко по-различно. Той е последен за Випуск 2018. Поредният незабравим, със собствен облик, достоен випуск на гимназията. Изминахте успешно дългия път на училищните години, важния път на познанието и на личностното изграждане” – обърна се към зрелостниците директорът Севдалина Зафирова и допълни: „Водени от своята любознателност и стремежи, подкрепяни от своите учители, вдъхновявани от безкрайните училищни възможности и предизвикателства вие извървяхте дълъг път. Нека късметът бъде винаги с вас!”


По време на церемонията беше връчен и призът „Най-достоен следовник на Светите Седмочисленици”. Той е в памет на Николай Димитров, възпитаник на Първо СУ. Връчва се за шеста поредна година, а победителят, освен добър успех, трябва да демонстрира и нравствени качества. Тазгодишният лауреат е Калин Зафиров от 12 Б клас.


„Наградата е не само признание, но Ви задължава много. Да следвате своята природа, да не си позволявате отклонение от нравствените си добродетели, да бъдете себе си”” – обърна се бащата на Николай Димитров към Калин.


От Великотърновския университет връчиха бронзов медал на Славена Григорова от 12 А клас. Тя постигна трети резултат в Националния математическия турнир, организиран от висшето училище. Наградата връчи Паскал Пиперков от факултета по математика и информатика във ВТУ.


Оригинален поздрав към завършващите направиха учениците от 5 „В” клас, които подготвиха пърформънс с учителя си по рисуване Силвия Малинова. С портрети на седмината светци, те изобразиха специална конфигурация. Тя представляваше слънце със седем лъча, които символизират Светите Седмочисленици.


Празникът завърши с изпълнение на групата за народни танци „Хороводец” към училището с ръководител Валентина Иванова.

 

Търговище ще бъде домакин на националната олимпиада по ИТ

sou2 trg

Над 160 ученици от 24 области на страната ще премерят своите способности в 16-та Национална олимпиада по Информационни технологии, която ще се проведе за първи път в Търговище.

Форумът ще бъде официално открит в петък от 18.30 часа в Драматичния театър с концерт на младежки състави и техническа конференция. Организатори са Министерството на образованието и науката, Софийски университет „Св. Климент Охридски” и Регионално управление на образованието – Търговище.


Същинската надпревара ще започне в събота от 9.00 ч., когато ученици от 5 до 12 клас ще се явят на тест, а по-късно през деня ще защитят свои проекти. Учениците в първата състезателна група от 5 до 8 клас ще трябва успешно да представят разработените от тях уеб сайт и мултимедия, а във втората състезателна група от 9 до 12 клас – мултимедийни приложения, интернет приложения и приложни програми.

Състезанието ще се проведе във Второ СУ „Проф. Н. Маринов” – Търговище.


По програма в неделя в Драматичния театър оценителната комисия ще направи коментар на често срещани грешки в тестовете, след което от 11.00 ч. ще се проведе официалното награждаване на участниците в олимпиадата.

 

Синдикатът на българските учители награди двама педагози от Търговище

ug 150518

Педагози от Търговище са сред отличените от СБУ учители.

Зa 21-и пopeдeн път Cиндиĸaтът нa бългapcĸитe yчитeли вpъчи нaгpaдитe „Учитeл нa гoдинaтa“ нa oфициaлнa цepeмoния миналата седмица в cтoлицaтa.

Тази година в авторитетния конкурс са кандидатствали над 250 учители и директори от цялата страна, от които номинирани са били 74. Сред официалните гости на събитието бяха Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Йорданка Фандъкова – кмет на град София, д-р Елеонора Лилова – председател на ДАЗД.

Сред носителите на високия приз „Учител на годината“ е преподавателят в Професионална гимназия по земеделие – Търговище Радостина Димитрова. Тя бе отличена в направление „Професионално образование“. Наградата – грамота, статуетка и звънец, й беше връчена от д-р Елеонора Лилова – председател на ДАЗД.
Радостина Димитрова е учител по икономически дисциплини и работи вече 18 години в търговищката професионална гимназия.

Другият отличен учител от Търговище е Емил Димитров. Той е старши учител по изобразително изкуство в IV ОУ „Иван Вазов“. Има 33-годишен стаж като преподавател. На церемонията в столицата Емил Димитров беше удостоен със специалната награда на председателя на СБУ в направление „Изкуства“. Дипломът и статуетката му бяха връчени лично от Янка Такева.

В края на церемонията лидерът на СБУ съобщи, че всички отличени учители ще бъдат поканени на приема за 24 май, организиран от президента, както и ще получат значката "Неофит Рилски" от Министерството на образованието и науката.

ug 1505182

Час по история в археологически комплекс

1su 20518

Петокласници от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ участваха в изнесен урок по История и цивилизации - „Абритус - един град в древния Рим“.


Часът бе проведен в Археологически комплекс и Интерактивен музей „Абритус“ в гр. Разград.

Урокът е част от поредицата подобни, свързани с дейността на училището като иновативно. Подобно обучение предвижда използването на различни методи на работа, които подпомагат усвояването на учебното съдържание. Извършената предварителна подготовка включи оформянето на съвместни екипи от ученици и родители. Всеки екип се ръководеше от учител по история, а като консултанти бяха поканени преподаватели по различни предмети. Екипите носеха имена на изучавани римски императори, разказаха от школото.


В хода на работата ученици и родители използваха предварително подготвени работни листи и анкетни карти, които попълниха след проучване на изложените артефакти в съответните зали на музея.
Съвместната работа на ученици, учители и родители е един от елементите на осъществяваното иновативно обучение в училището. Заключителният етап е свързан с изработване и представяне от всеки екип на постери и мултимедийни презентации. Урокът в музея получи положителните оценки на участниците, категорични са от гимназията.

ЗАКРИХА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

ruo 140518

В неделя в Драматичния театър в Търговище бяха наградени победителите в XVI-та Национална олимпиада по информационни технологии. Общо 163-ма ученици от цяла България участваха в тазгодишното издание. Наградите на отличените бяха връчени от началника на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, която благодари на всички за участието и им пожела бъдещи успехи.
По време на церемонията по награждаване бяха отличени победителите в двете състезателни групи – от V до VIII клас (уеб сайт и мултимедия) и от IX до XII клас (мултимедийни приложения, интернет приложения и приложни програми). Освен грамоти за първо, второ и трето място първенците получиха и предметни награди.
Грамоти бяха връчени още кмета на Търговище д-р Дарин Димитров и от областния управител на Търговище г-н Митко Стайков, който отличи най-малкия участник и най-добре представилия се в олимпиадата.
Освен победителите бяха излъчени и 11 лауреати на олимпиадата, които са получили оценка отличен 6 по време на теста и защитата на своите проекти.
В състезателната категория „Мултимедийни приложения” IX-XII клас бяха връчени три специални награди от Руско Русков, бивш възпитаник на Второ средно училище „Проф. Н. Маринов”, който днес успешно се е реализирал в ИТ сферата.
XVI-та Национална олимпиада по информационни технологии се организира от Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието в Търговище със съдействието на Второ СУ „Проф. Н. Маринов”.

Конференция „История и памет” събира ученици от цялата област

trgch0716

47 ученици от 10 училища в областта ще участват във второто издание на Регионалната историческа конференция „История и памет”, посветена на 140 г. от Освобождението на България, съобщиха от РУО - Търговище.

Форумът ще бъде официално открит в петък от 9.30 ч. в залата на ОНЧ „Напредък 1864”. Организатор на събитието е Регионално управление на образованието – Търговище със съдействието на Община Търговище, Регионален исторически музей – Търговище, Исторически музей – Омуртаг и Средно училище „Васил Левски” – град Опака.

Целта на тазгодишното издание на конференцията е да припомни славните исторически събития около Освобождението на България и да поддържа жив интереса на децата и младежите към националната история и памет.


Под ръководството на 12 учители учениците ще представят свои авторски разработки, посветени на събития и личности, свързани с Освобождението на България. Подготвените материали са под формата на есета, презентации, филми, реферати и книга. Чрез тях учениците ще припомнят военните действия по време на Руско-турската война, паметни места и личности, опълченци от търговищкия край, жени-герои, участвали в освободителната борба и др. интересни факти, свързани с Освобождението.


В програмата на конференцията са предвидени още среща-разговор с гостуващ професор от Великотърновския университет, посещение на експозициите в Историческия музей в Търговище и демонстрация на клуб „Възраждане”, която ще припомни събития от Освобождението на търговищкия край.

В Търговище стартира националната олимпиада по информационни технологии

ruo 120518

С концерт на ученически състави към Второ средно училище „Проф. Н. Маринов” и техническа конференция бе официално открита 16-та Национална олимпиада по информационни технологии в Търговище. Събитието се проведе в залата на Драматичния театър, която се оказа тясна да събере гости, участници и ръководители.


„Уверявам Ви, че за нас е изключителна чест да сме домакини на състезание от подобен ранг”, заяви при откриването началникът на РУО - Търговище Елка Станчева. Тя призова учениците да бъдат най-вече създатели, а не само консуматори на новите технологии. „Нека участието в тази олимпиада да ви даде нужния стимул да развиете интелекта си, да увеличите своята дигитална грамотност и по този начин вие да бъдете тези, които ще промените средата около нас”, допълни Станчева и пожела успех на всички ученици.


Официален гост на откриването бе областният управител на Търговище Митко Стайков, който приветства участниците и им пожела успешно представяне на олимпиадата.
Проф. д-р Красен Стефанов – председател на оценителната комисия, поздрави учениците и изтегли жребия за реда на явяването им в състезанието.


През целия ден в събота в залите на Второ СУ „Проф. Н. Маринов” общо 163 ученици от 5 до 12 клас ще решават тест и ще представят свои проекти. Участниците от област Търговище са общо осем – от Второ средно училище „Проф. Н. Маринов” – гр. Търговище и двама ученици от Профилирана гимназия „Христо Ботев” – гр. Попово.


Награждаването на победителите е насрочено за неделя от 11.00 ч. в Драматичния театър.

 

Училищен двор се превърна в открита библиотека

31124632 2178885702331019 2130385778331615232 n

Осмокласници от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ отбелязаха  Световния ден на книгата и авторското право с интересната инициатива „Освободи книгата“, информираха от гимназията.

Позабравените им детски книжки ,,дойдоха“ в училище и се ,,скриха“ на достъпни места, за да бъдат лесно намерени от по-малките ученици.

Тийнейджърите замислиха вълнуващото приключение, за да превърнат училищния двор в открита библиотека за един ден.

В определеното време бързо настана оживление и интересът на малчуганите беше провокиран. Децата, които откриха ,,свободни“ книжки, точно следваха инструкциите към тях.

Стана ясно, че могат да ги разгледат, да ги задържат и прочетат, да ги подарят или да ги оставят в училищната библиотека.

Експериментът създаде радост за малките, а за големите стана повод за преосмисляне на отношението към книгите и четенето. Класен ръководител и преподавател по български език и литература на класа-инициатор е Славка Георгиева – старши учител.

Снимка: II СУ Търговище

И Четвърто основно училище се включи в инициативата "Розите на България"

32187394 1663549253682750 7213741789490970624 n

Съвместно с българските общности зад граница , Министерството на образованието и науката организира инициативата “Розите на България”. Тя е посветена на 11 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий. Инициативата е в партньорство с Министерството на външните работи, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина.

В нея се включиха и учениците и учителите от Четвърто основно училище “Иван Вазов” гр. Търговище.

В двора на училището се изви кръшно българско хоро на музиката “Празнична сюита”, изпълнена от Българското национално радио, хор на Фолклорен ансамбъл “Тракия” и хор “Космически гласове”.


Българската фолклорна музика предизвика родолюбиви чувства у всички, които се включиха в празника и показа, че можем да бъдем единни и сплотени, където и да се намираме, споделиха от училището.

Млади търговищки географи сред най-добрите в страната

1su 250418

Второ място зае Първо СУ "Св.Седмочисленици" – Търговище на националния географски фестивал в Русе, съобщиха от училището.


За първи път отбор от ученици от Първа гимназия, проявяващи силен интерес към предмета, премери сили и участва в надпреварата с най-добрите географи в България. Ръководител на отбор "Мисионис" е Румяна Радославова - ст.учител по география, а капитан - Дариана Трифонова.


Търговищкият тим в състав: Бертан Басриев, Ангел Пламенов, Ерай Кенанов, Кристиана Стефанова и Серхан Неждет, се представи достойно, а седмокласникът Ангел Пламенов получи бронзов медал за индивидуално участие. 

Всички участници от отбора получиха сертификати и грамоти за достойното си представяне.


Българският географски фестивал - Русе 2018г. е посветен на 150 годишнината от рождението на академик Анастас Иширков - основоположник на Българската география, 100 години от основаването на Българско географско дружество и 120 години академична география в СУ "Климент Охридски".


Младите географи се срещнаха с големия пътешественик и изследовател - антарктик професор Христо Пимпирев и амбициозния и млад географ Димитър Желев.

 

1200 ученици, учители и родители се заловиха на хоро в Първа гимназия

1su 110518

Днешният ден в Първо СУ „Свети Седмочисленици“ гр. Търговище започна с празнично хоро на около 1200 ученици, учители и родители под звуците на „Празнична сюита“, изпълнение на оркестъра за народна музика на БНР, ансамбъл „Тракия“ и хор „Космически глас“.

Коридорите и фоайетата на училището се изпълниха с много музика, усмивки и настроение, носещо родолюбиви чувства.

По този начин училището се включи в инициативата на МОН „Розите на България“ по повод 11 май – ден на Светите братя Кирил и Методий, която цели да привлече вниманието към българските азбука, култура, език и традиции.

На този празник беше посветена и представената преди 2 дни постановка на театралния клуб към училището по мотиви на „Боряна“ от Й. Йордан Йовков. Така търговищкото училище достойно се включи в родолюбивата инициатива, в която участват хиляди българи в над 25 държави по света.

Ученичка от Първа гимназия със специална награда от Национален конкурс

1su 230418

Осмокласничка от Първа гимназия спечели специалната награда на журито в Национален конкурс „Велики Преслав - историята на цял един народ“.

Айтен Илкянова участва със своя рисунка в пърото издание на конкурса и спечели във втора възрастова група.

Форумът е посветен на 1125 години от обявяването на Преслав за столица и се провежда под патронажа на Министерството на образованието.


Прекрасните художествени творби, които са създали децата на България, бяха изложени в залата на Археологически музей „Велики Преслав“, където посетителите можаха да се запознаят с произведенията им.


Освен Айтен, от I СУ “Свети Седмочисленици” участваха с приложно декоративен макет - проект на кулите на Преслав и четирима ученици от VII клас, които също получиха грамоти за участието си.


В първото издание на националния конкурс взеха участие 310 ученици от 19 области в България. Официалната церемония по награждаването се проведе на 20 април.


Наградите на победителите връчи проф. Евгений Сачев от факултета за културно и историческо наследство към Университета за библиотекознание и информационни технологии.

Търговищки училища се включват в инициативата „Розите на България”

dh 210417

Търговищки училища ще се включат в инициативата „Розите на България”.


Тя е организирана от Министерството на образованието и науката, съвместно с българските общности зад граница и е посветена на 11 май – църковният празник на Светите равноапостоли Кирил и Методий.


Инициативата стартира в дворовете на училищата. Българско хоро ще се извие и в двора на Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост в град Омуртаг, където yчитeли, yчeници и тexнитe poдитeли щe ce пoтoпят в pитъмa нa бългapcĸия фoлĸлop c "Πpaзнични cюитa“. Зa дa ce yceти poдoлюбивия дyx, чacт oт yчeницитe щe ca oблeчeни в бългapcĸи нapoдни нocии.

Снимка: Архив - Е. Петков

Обявиха конкурси за директори на 5 училища в региона

DSC00294 696x522

Регионалният инспекторат по образование в Търговище е обявил конкурси за директор на 5 училища в областта със заповед от 16 април. Тя е публикувана на сайта на РУО – Търговище.


На конкурс са обявени директорските длъжности в Основно училище "Христо Ботев" в с. Вардун , Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Дралфа, Основно училище "Христо Ботев" в село Камбурово, Основно училище "Любен Каравелов“ в град Попово и Професионална гимназия по техника и лека промишленост – Попово.


Документите за конкурсите се подават от 19 април до 21 май в Регионално управление на образованието - Търговище, а сред изискванията към кандидатите е да имат не по-малко от 5 години учителски трудов стаж. Конкурсът ще включва писмен изпит-тест и интервю.


Директорът на училището ръководи образователния процес в институцията в съответствие с държавната политика в областта на образованието, планира, организира, координира, контролира и отговаря за цялостната административно-управленска и финансова дейност в институцията, се казва в описанието на длъжността.

Ученици поеха управлението на търговищко училище

32169575 1916899268340728 7557539705194020864 n

В I ОУ „Христо Ботев“ се проведе Ден на ученическото самоуправление - ученици и учители размениха своите позиции, за да се запознаят с нови отговорности. 

С усърдна предварителна подготовка и много желание ботевски възпитаници поеха функциите на учители. Заставайки от другата страна, младите хора усетиха изключителната отговорност и себеотдаване, които се изискват всекидневно от учителя. Осъзнаха, че преподавателската дейност е много сложен процес, който изисква широк спектър от познания и умения – в конкретна научна област и чисто педагогически, разказа Галина Станчева - главен учител по БЕЛ.

Настоящото ръководство на I ОУ отстъпи функциите си на ученици от VII клас. Цветомир Димитров от VII б клас замени за един ден Димитър Алексиев на длъжността „директор“. В ролята на зам.-директори по учебната дейност влязоха Мариа Кирова от VII б клас и Десислава Стефанова от VII г клас. Зам.-директори по административната част бяха Мартина Милушева от VII б клас и Нил-Дениз Гюнайева от VII г клас. Като се запознаха с детайли от задълженията на ръководството, младите хора споделиха, че се изискват отговорност, организираност, инициативност, умения за толерантно общуване, за да бъдеш ръководител.

С не по-малък ентусиазъм ученици влязоха в ролята на помощен персонал. Изпълнявайки дейности, свързани с поддържане на чистота в училищното пространство, младите хора разбраха значимостта на този вид труд. Обединиха се около позицията, че усилията на помощния персонал трябва да бъдат повече ценени от самите ученици, които да подпомагат добрите хигиенни условия в сградата.

На съвещание с ръководството на училището младите хора имаха възможност да предложат свои идеи по проблеми, свързани с ученическата общност. Предложенията им бяха протоколирани от техен представител и ще се вземат под внимание при реализацията на предстоящи училищни инициативи. Всички участници в деня на самоуправлението се увериха в неговата ефективност. Те споделиха, че едва когато сам изпиташ една отговорност, можеш да разбереш същността й, сподели Станчева.

Кръгла маса за образованието ще се проведе в Търговище

prazni chinove2

Кръгла маса на тема „Възможности за ефективно социално сътрудничество и партньорство в областта на образованието” ще се проведе в Търговище.


В нея ще вземат участие синдикални лидери от националното ръководство на КТ "Подкрепа" - д-р Юлиян Петров - председател на Синдикат „Образование“, Георги Шошев - зам. председател на СО, председатели на СС на КТ „ Подкрепа” и представители на работодателските синдикати. Поканени да присъстват са представители на всички институции, които са пряко свързани с образованието в област Търговище, каза Даниела Димова - председател на РСО към КТ "Подкрепа", Търговище.


Дискусията ще се проведе на 20.04.2018 г. от 14.00 ч. в конферентната зала на хотел „ Мизия”.

14°C

Targovishte

Mostly Cloudy

Humidity: 88%

Wind: 11.27 km/h

  • 25 May 2018 26°C 12°C
  • 26 May 2018 25°C 12°C