charovna2017

обновена 9:57 AM EET, Jan 16, 2019

Седмица на четенето се провежда във Втора гимназия

  • Публикувано в Образование

2su 121217

Във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ откриха Националната седмица на четенето.


Анета Куманова, директор на училището, поздрави всички ученици и ги насърчи да посвещават повече от своето време в овладяване магията на словото. Тя прочете откъс от любимата си книга – „Малкият принц” на Антоан дьо Сент-Екзюпери. Мнения за ползата от четенето споделиха петокласниците, които бяха изготвили диплянки с фрази за книгите и ползите от четенето. Четвъртокласници пък организираха кампания „Деца четат на деца“. Пред най-малките ученици те четоха свои любими приказки, разкривайки чудния свят на доброто и злото.


Гимназистите от училището участват в благотворителния проект „Дарявай, докато четеш“. Те разясняват на своите съученици как се решава тест за избрана книга, а получените кредити даряваш за избрана кауза – закупуване на медицински апарат за деца с болни сърца, за обучение на кучета водачи на слепи хора и др. Те призовават всички да се присъединят към благородната инициатива, да съчетаят удоволствието от четенето с радостта да помагат на другите.


През тази седмица предстоят още редица инициативи, свързани с четенето. За големите ученици е организирана среща с поета и общественик Панайот Абаджимаринов, издал наскоро първата си стихосбирка. Предстои съвместно четене на родители и деца, както и състезание за най-добър четец, „Ревю на книги“, "Работилница за творческо писане" и др.

Снимка: II СУ Търговище

-2°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 78%

Wind: 16.09 km/h

  • 03 Jan 2019 2°C -2°C
  • 04 Jan 2019 -1°C -3°C