charovna2017

обновена 9:25 AM EEST, May 20, 2018

Голям успех за I ОУ „Христо Ботев“ в литературен конкурс

  • Публикувано в Образование

1ou 131217

Във връзка с популяризиране на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в родните училища, МОН обяви Национален литературен конкурс за написване на разказ или есе на тема: „Европа в България“.

Във възрастова група V - VII клас две възпитанички на I ОУ „Христо Ботев“ се включиха в престижната инициатива, като създадоха разкази. Това са Светослава Добрева, чийто разказ е озаглавен „Бисерът на Българския североизток“, и Ивайла Стефанова с разказа „До Виена и назад“, разказа Галина Станчева – главен учител по БЕЛ.

В регионалния етап на конкурса комисия от експерти в РУО – Търговище определи областна класация на творбите, заели първо, второ и трето място, които ще се състезават в националния кръг.

Голям успех за I ОУ е фактът, че разказите и на двете ботевски възпитанички са одобрени за участие в най-високия етап от творческата инициатива. Ръководител на Ивайла е Димитър Алексиев – директор на учебното заведение и преподавател по БЕЛ. При създаването на разказа „Бисерът на Българския североизток“ Светослава работи в екип с Галина Станчева.

До 20 декември 2017 г. национална комисия в МОН ще определи победителите. Учениците, класирани на първите три места във всяка възрастова група, ще посетят Брюксел и европейските институции в рамките на два дена.

16°C

Targovishte

Partly Cloudy

Humidity: 77%

Wind: 11.27 km/h

  • 21 May 2018 21°C 13°C
  • 22 May 2018 26°C 12°C