charovna2017

обновена 8:57 AM EET, Feb 23, 2019

Коледен благотворителен базар за четириногите приятели организираха във Втора гимназия

  • Публикувано в Образование

25397571 10211221555241530 657796138 o

Във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се проведе коледен благотворителен базар, със средствата от който ще бъде закупена храна за приюта за бездомни кучета.

Базарът бе организиран от участниците в проекта „Да научим децата да защитават животните“, по който за втора поредна година работят ученици и учители от начален етап. 

На благотворителната изява присъстваха Михаил Михайлов – директор на ОП „Социални и охранителни дейности“, Стойчо Атанасов – управител на Общинския приют за безстопанствени животни, Йоана Драгнева – доброволец, Свилен Пенев – ветеринарен лекар, Дора Радева – представител на Фондация „Четири лапи“.

Родители, учители, ученици показаха своята съпричастност към благородната идея, с която се организира коледният базар.

Във фоайето и коридора на първия етаж на училището бяха подредени импровизирани щандове, отрупани с много кулинарни изделия, картички, украшения, които децата бяха приготвили и донесли с любов към своите четириноги приятели.

За интересното начинание и за цялостната си дейност по проекта всички бяха поздравени от Дора Радева, представител на Фондация „Четири лапи“ и от Йоана Драгнева – доброволец. Четвъртокласничката Ниляйда изпя за всички незабравимата песен „Ако си дал“. Анета Куманова, директор на училището, изрази удовлетворението си от разнообразната дейност на учители и ученици по проекта.

II СУ Търговище