charovna2017

обновена 2:04 PM EET, Feb 19, 2019

Ученици отбелязаха 170 години от рождението на Ботев

2su 601181

„170 години от рождението на Христо Ботев“ беше темата на публичната изява, с която ученици от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище отбелязаха кръглата годишнина на великия българин.


В актовата зала на училището участниците в ателие „Театърът – сцена на живота“ и в групата по български език и литература презентираха много материали за Калофер – родния град на Ботев, за родителите на поета, за революционната му дейност, четоха стихове на Гения, слушаха песни по негови творби.

2su 601182


С вълненията на учениците станаха съпричастни и гостите на изявата – Анета Куманова – директор на училището, Галина Йорданова и Елеонора Панайотова – заместник-директори. Благодарност към учениците и учителите изказа д.ист.н. Тоня Любенова, специалист в Регионалния исторически музей Търговище, която поднесе подаръци на доброволците, включващи се традиционно в Европейската нощ на музеите и в други съвместни дейности. Ръководители на групите по проекта „Твоят час“ са Здравка Радева и Йорданка Филева – главни учители по български език и литература.