charovna2017

обновена 9:57 AM EET, Jan 16, 2019

Клуб "Млади възрожденци" във Втора гимназия ще отбележи първи рожден ден

2su 120118

Клуб „Млади възрожденци“ във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ ще отбележи съвсем скоро своя първи рожден ден.


Клубът бе сформиран на 24 януари миналата година по повод обявяването на 2017-а за Година на Васил Левски и годишнината от Освобождението на Търговище.


Председател на училищния клуб е Здравка Радева – главен учител по български език и литература, заместник-председател – Румен Стефанов , а секретар – Станислав Калчев , десетокласници в школото.


През тази една година в дейностите, организирани от клуба, участват много ученици, учители и родители, институции – партньори на училището.

Първата инициатива, в която се включва клубът, е честването на 139 г. от Освобождението на Търговище. По случай Националния празник на България по идея на младите родолюбци във флашмоб пред паметника на българо-руската дружба 45 ученици от училището развяха 15-метрово знаме.


Младите възрожденци се включиха още в регионалната ученическа конференция „Всичко се състои в нашите задружни сили“, която се проведе в Попово, както и в Третата национална среща на младите родолюбци в София.


Членовете на клуба подариха на всеки третокласник книжка-комикс „Заветът на хан Кубрат“ в началото на тази учебна година и взеха дейно участие в тържествения концерт „Обичам те, Българийо!“, посветен на 180 г. от рождението на Левски и 1 ноември – Деня на народните будители, организиран от Община Търговище и Обществен комитет „Васил Левски“.


Πpeдcтoят още мнoгo изяви нa ĸлyбa, чиятo ocнoвнa цeл e yтвъpждaвaнe нa пaтpиoтичнитe цeннocти и идeaли cpeд yчeницитe и cъxpaнявaнe нa бългapcĸaтa идeнтичнocт, твърдят младите родолюбци от Втора гимназия.

-2°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 78%

Wind: 16.09 km/h

  • 03 Jan 2019 2°C -2°C
  • 04 Jan 2019 -1°C -3°C