charovna2017

обновена 2:04 PM EET, Feb 19, 2019

Деца от Голямо ново гостуваха на институции в столицата за Василица

gn 170118

И тази година по традиция за Василица ученици от ОУ „Г. С. Раковски” с. Голямо ново, по инициатива на ЦМЕДТ „Амалипе”, бяха на посещения в институции в гр. София.

Придружени от координатора по проект „Всеки ученик може да бъде отличник” Силвия Станчева, сурвакарите гостуваха на екипа на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Децата разказаха за училището, споделиха свои вълнения, желания и мечти, поздравиха домакините с ромски танц, а шестокласничката Деси врачува на Мануела Радева, председател на ЦОИДУЕМ, и на Лало Каменов, експерт в МОН, и им предрече само здраве и берекет.


Следващата институция бе Комисията за защита от дискриминация, където сурвакарите бяха посрещнати от зам.- председателя Баки Хюсеинов и от членове на екипа. Музика, танци и настроение съпътстваха срещата-разговор.Обсъдени бяха въпроси за това какви трябва да бъдат съвременните млади хора, пред какви предизвикателства могат да се изправят, как трябва да отстояват своите позиции и каква е формулата за успеха - учение и много труд.
Пътешествието на учениците от Голямо ново продължи в „Музейко”.